Bulgaria anunţă că a scăzut numărul migranţilor de la frontiere

Publicat:

Numărul migranţilor care au încercat să intre în mod ilegal în Bulgaria de la începutul anului a fost de aproximativ 5.800, a declarat directorul adjunct al poliţiei de frontieră, Stoian Ivanov, cu prilejul unei conferinţe desfăşurate la Sofia, informează miercuri Novinite, potrivit agerpres.

În 2016, presiunea migratorie a fost de şapte ori mai mare, înregistrându-se peste 40.000 de tentative de pătrundere ilegală pe teritoriul ţării.


Vârful de presiune a migraţiei a fost consemnat însă în 2015, când peste 90.000 de cetăţeni străini au încercat să intre în Bulgaria, faţă de 38.000 în 2014.

Citeşte şi: ‘Kim Jong Un’ A VIZITAT New York-ul şi a intrat în Trump Tower, unde a vrut să-l vadă pe preşedintele american

‘Există o descreştere a fluxului de refugiaţi spre Bulgaria, dar aceasta nu ar trebui să ne liniştească’, a explicat Ţvetan Ţvetanov, preşedintele Comitetului pentru Securitate Internă.

El a amintit că Turcia adăposteşte mai mult de 4 milioane de refugiaţi pe teritoriul său şi că această ţară rămâne una cu risc.

În cadrul conferinţei de la Sofia, intitulată ‘Criza refugiaţilor şi evoluţia proceselor migratorii’, a reieşit că, în prezent, este ocupată o cincime din capacitatea de primire a centrelor de refugiaţi, de aproximativ 1.000 de persoane, dar şi că 130 de refugiaţi minori au fost integraţi cu succes în sistemul şcolar din Bulgaria.

Citeşte şi: ISIS ameninţă Cupa Mondială din Rusia. Messi apare într-un mesaj şi plânge cu lacrimi de sânge

‘Pentru noi, preşedinţia Consiliului Uniunii Europene este o mare responsabilitate şi provocare, şi vom încerca să implicăm Balcanii de Vest în politicile UE privitoare la refugiaţi’, a adăugat Ţvetanov. În opinia sa, provocarea principală cu care se confruntă Uniunea Europeană în privinţa refugiaţilor este cum să răspundă populismului politic.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.