X

Bulgaria anunţă că a scăzut numărul migranţilor de la frontiere

Numărul migranţilor care au încercat să intre în mod ilegal în Bulgaria de la începutul anului a fost de aproximativ 5.800, a declarat directorul adjunct al poliţiei de frontieră, Stoian Ivanov, cu prilejul unei conferinţe desfăşurate la Sofia, informează miercuri Novinite, potrivit agerpres.

În 2016, presiunea migratorie a fost de şapte ori mai mare, înregistrându-se peste 40.000 de tentative de pătrundere ilegală pe teritoriul ţării.

Vârful de presiune a migraţiei a fost consemnat însă în 2015, când peste 90.000 de cetăţeni străini au încercat să intre în Bulgaria, faţă de 38.000 în 2014.

Citeşte şi: ‘Kim Jong Un’ A VIZITAT New York-ul şi a intrat în Trump Tower, unde a vrut să-l vadă pe preşedintele american

‘Există o descreştere a fluxului de refugiaţi spre Bulgaria, dar aceasta nu ar trebui să ne liniştească’, a explicat Ţvetan Ţvetanov, preşedintele Comitetului pentru Securitate Internă.

El a amintit că Turcia adăposteşte mai mult de 4 milioane de refugiaţi pe teritoriul său şi că această ţară rămâne una cu risc.

În cadrul conferinţei de la Sofia, intitulată ‘Criza refugiaţilor şi evoluţia proceselor migratorii’, a reieşit că, în prezent, este ocupată o cincime din capacitatea de primire a centrelor de refugiaţi, de aproximativ 1.000 de persoane, dar şi că 130 de refugiaţi minori au fost integraţi cu succes în sistemul şcolar din Bulgaria.

Citeşte şi: ISIS ameninţă Cupa Mondială din Rusia. Messi apare într-un mesaj şi plânge cu lacrimi de sânge

‘Pentru noi, preşedinţia Consiliului Uniunii Europene este o mare responsabilitate şi provocare, şi vom încerca să implicăm Balcanii de Vest în politicile UE privitoare la refugiaţi’, a adăugat Ţvetanov. În opinia sa, provocarea principală cu care se confruntă Uniunea Europeană în privinţa refugiaţilor este cum să răspundă populismului politic.

Tags: BulgariamigrantisofiaStoian IvanovŢvetan Ţvetanov
Categorii: Diaspora