X

Bulgaria : Autorităţile au arestat un grup de traficanţi ce transporta migranți din Turcia până în Serbia şi România

Autorităţile bulgare au arestat un grup de traficanţi suspectat că transporta din Turcia migranţi proveniţi din Irak, Iran şi Siria având ca destinaţie finală vestul Europei, a anunţat luni Parchetul bulgar, relatează Reuters.

Gruparea formată din trei kurzi şi patru bulgari a fost acuzată de trafic de persoane după ce a transportat migranţi din Turcia până în Serbia şi România, ţări învecinate cu Bulgaria. Un membru al grupării nu a fost încă reţinut, a precizat sursa citată, conform agerpres.

Sud-estul Europei a fost un punct-cheie de tranzit pentru mai mult un milion de migranţi din Orientul Mijlociu şi din Africa care au venit în Europa în 2015, mulţi dintre ei încercând să fugă de conflictul din Siria. Foarte puţini dintre aceştia au rămas în Bulgaria, cel mai sărac stat din UE. În schimb, majoritatea preferă să ajungă în ţări mai bogate din vestul şi nordul Europei, precum Germania şi Suedia.

Citește și : Theresa May a afirmat că Marea Britanie ar putea obţine în final un aranjament comercial „la comandă” post-Brexit

‘Dovezile indică faptul că migranţii aveau ca destinaţie finală ţări din vestul Europei’, a spus un purtător de cuvânt al parchetului bulgar, adăugând că unii migranţi provin din alte ţări decât Irakul, Iranul şi Siria.

Migranţii au plătit câte 2.000 de euro fiecare pentru a fi transportaţi din Turcia în capitala Bulgariei, Sofia.

Luna trecută poliţia bulgară a dezmembrat un grup organizat care transporta migranţi în Austria, aceştia trecând prin România după ce traversau Dunărea cu bărci închiriate de la pescari.

Tags: grupIrakIranOrientul MijlociuRomaniaserbiasiriatraficantiturciaUEmigranţi
Categorii: Diaspora