X

Bulgaria contrează dur și acuză Austria: Nu o să acceptăm 6.000 de refugiaţi care vin din Austria

Bulgaria contrează dur și acuză Austria: Nu o să acceptăm 6.000 de refugiaţi care vin din Austria

Bulgaria nu va accepta 6.000 de refugiaţi care vin din Austria, informează Rador Radio România.

Potrivit preşedintelui Agenţiei de Stat pentru Refugiaţi, cifra este orientativă pentru numărul de migranţi care au trecut prin Bulgaria şi au ajuns în Austria, şi nu un număr pe care Viena trebuie să-l returneze. De asemenea, Bulgaria nu dispune de capacitatea necesară pentru găzduirea migranţilor, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi: Află cine este cel mai bogat om din lume. Vezi ce avere are

Potrivit datelor agenţiei, capacitatea totală a tuturor centrelor din Bulgaria este de 3.572 de locuri. Până în prezent, centrele sunt ocupate în proporţie de 72% sau puţin peste 2.700 de persoane, ceea ce înseamnă doar 871 de locuri disponibile în toată ţara. Potrivit experţilor, Viena nu are dreptul să solicite returnarea refugiaţilor care nu au fost înregistraţi pe teritoriul Bulgariei, transmite postul de televiziune NOVA.

Ce spune șeful Poliției de Frontieră din Bulgaria despre migranți

Directorul Direcţiei Generale a Poliţiei de Frontieră din Bulgaria, comisar-şef Anton Zlatanov, a comentat problema privind admiterea ţării în Schengen cu frontierele aeriene şi maritime.

Într-o emisiune a postului naţional de televiziune BNT, Zlatanov a precizat: “Nu am auzit un ‘nu’ pentru frontierele terestre, am auzit un ‘da’ pentru admiterea parţială în Schengen. Acesta este un pas înainte, un succes major. Continuăm eforturile pentru admiterea în Schengen şi cu frontierele terestre, cât mai curând posibil. Decizia Austriei este politică”, a declarat directorul Poliţiei de Frontieră.

Citeşte şi: România intră în ‘Schengen Air’ din martie 2024

Potrivit acestuia, a început deja organizarea în cadrul aeroporturilor în legătură cu modificarea statutului Bulgariei. Comisarul Zlatanov a subliniat că toate cerinţele Austriei sunt în prezent îndeplinite. “Până acum, presiunea migranţilor este scăzută.

La graniţa cu Serbia, ajung cu 40% mai puţine persoane şi astfel a fost îndeplinită una dintre cerinţele Austriei – o reducere cu 20% a numărului de migranţi care intră ilegal”, a precizat directorul Direcţiei Generale a Poliţiei de Frontieră.

Tags: BulgariarefugiatiRomania
Externe