X

Bulgaria intenționează să propună frecvențe pentru rețelele mobile 5G până la jumătatea anului 2020

Bulgaria intenționează să propună frecvențe pentru rețelele mobile 5G până la jumătatea anului 2020, a anunțat marți șeful agenției de telecomunicații din Bulgaria, potrivit Reuters, scrie mediafax.

Bulgaria și alte state europene se pregătesc să să lanseze serviciile 5G, care permite o viteză mare de descărcare a datelor, iar statele din UE țintesc să aibă rețele 5G operaționale în cel puțin un oraș din fiecare țară membră UE până la finalul anului viitor.

Citește și : Ungaria a blocat un comunicat al UE de condamnare a deciziei SUA faţă de coloniile israeliene din Cisiordania

Agenția de telecomunicații din Bulgaria intenționează să deschidă precedurile pentru a acorda frecvențe în benzile de 700 MHz și 3.600 MHz în al doilea trimestru al anului 2020, a declarat Ivan Dimitrov, șeful agenției bulgare de telecomunicații.

Prețurile vor fi făcute publice în curând, dar agenția, sprijinită de Ministerul de Transport, a propus Guvernului să aprobe o reduce cu 30% până la 50% taxele pentru frecvențe pentru anul viitor pentru a ajuta lansarea rețelelor 5G.

”Ideea este să găsim un echilibru corect – pentru a plăti un cost suficient pentru frecvențe, dar avem de asemenea fonduri suficiente pentru a investi în infrastructura necesară pentru 5G”, a declarat Dimitrov.

Tags: 5GBulgariaIvan Dimitrovrețelele mobileUE
Categorii: Diaspora