X

Bulgaria: “Mâna dreaptă” a premierului Borisov demisionează pe fondul controversei privind achiziţia de apartamente subevaluate

Liderul majorităţii parlamentare din Bulgaria, Ţvetan Ţvetanov, “mâna dreaptă” a premierului conservator Boiko Borisov, şi-a anunţat miercuri demisia din parlament, în contextul controversei legate de achiziţia de apartamente subevaluate care a dus deja la mai multe demisii din guvern, relatează AFP şi BTA, potrivit Agerpres.

“Nu am comis nicio infracţiune, dar pentru a pune capăt tuturor speculaţiilor că am profitat de poziţia mea în parlament, cred că cea mai înţeleaptă decizie este să părăsesc legislativul”, a declarat Ţvetanov.

Citește și : Theresa May și-a anunțat DEMISIA – LIVE VIDEO

El a menţionat că va rămâne vicepreşedinte al partidului GERB şi liderul cartierului general de campanie al partidului.

Marţi, ministrul adjunct al energiei din Bulgaria, Krasimir Pârvanov, şi-a prezentat demisia. Titulara Justiţiei, Ţeţka Ţaceva, şi ministrul adjunct al sporturilor şi tineretului Vania Koleva au demisionat de asemenea sâmbătă, în urma aceluiaşi scandal.

La 22 martie, Comisia de combatere a corupţiei şi parchetul Curţii de casaţie au anunţat că lansează anchete împotriva vicepreşedintelui formaţiunii guvernamentale GERB, Ţvetan Ţvetanov, a preşedintelui comisiei parlamentare pentru cultură, Vejdi Raşidov, a ministrului justiţiei şi a ministrului adjunct al sporturilor, care au achiziţionat apartamentele subevaluate de la aceeaşi societate, Arteks Engineering.

Tuturor demisionarilor li se reproşează că au cumpărat apartamentele la un preţ de circa 600 euro / mp, adică o treime din preţul pieţei din Sofia, capitala celei mai sărace ţări din Uniunea Europeană.

Citește și : Tânăr palestinian, ucis de trupele israeliene în urma unor confruntări în Cisiordania

Tags: Boiko BorisovBulgariacampanieGERBparlamentpremierŢvetan Ţvetanov
Categorii: Diaspora