X

Bulgaria pregăteşte armata să intervină la graniţa cu Turcia

Bulgaria este pregătită să desfăşoare la graniţa cu Turcia circa 1.000 de soldaţi şi echipamente militare pentru a opri afluxul de migranţi ilegali, a declarat vineri ministrul bulgar al apărării, Krasimir Karacaceanov, după ce Turcia a anunţat că le va permite refugiaţilor sirieni să plece către Europa, informează Reuters, potrivit agerpres.

Oficialul bulgar a mai precizat că, după acest anunţ al Turciei, poliţia de frontieră bulgară a oprit la graniţa turcă două grupuri de circa 30 de migranţi care încercau să pătrundă în Bulgaria.

Citeşte şi: Facebook îşi ANULEAZĂ conferinţa anuală pentru dezvoltatori

Guvernul de la Sofia a avertizat că nu va permite un aflux masiv de migranţi, mai ales în condiţiile în care la frontiere se iau măsuri preventive împotriva răspândirii coronavirusului.

După uciderea a 33 de soldaţi turci într-un atac aerian al forţelor guvernamentale siriene în regiunea Idlib, un oficial turc a declarat că, în aşteptarea sosirii iminente a refugiaţilor din această regiune, poliţia turcă, serviciile pazei de coastă şi de securitate a frontierei au primit ordinul de a-i lăsa pe refugiaţi să ajungă pe uscat şi mare în Europa.

Citeşte şi: După ce a pierdut 33 de soldaţi în Siria, Erdogan dă drumul refugiaţilor spre Europa

În urma acestei declaraţii, UE a cerut Turciei să respecte acordul din anul 2016, prin care Ankara s-a angajat să stăvilească valul migrator în schimbul unui ajutor financiar din partea UE.

Aproximativ 3,6 milioane de refugiaţi se află în prezent în Turcia, majoritatea sirieni.

Tags: armataBulgariagranitaKrasimir Karacaceanovmigrantirefugiatisiriasofiaturcia
Categorii: Diaspora