Bulgaria se răzbună pe austrieci: zeci de camioane cu marfă stau pe loc la granița Oryahovo

Publicat:

Bulgaria se răzbună pe austrieci: zeci de camioane cu marfă stau pe loc la granița Oryahovo

Mai multe TIR-uri grecești cu marfă, care au ca destinație Austria, sunt blocate la granița Oryahovo-Bechet dintre Bulgaria și România. Autoritățile de la sud de Dunăre par să se răzbune pe austrieci după ce au fost instituite măsuri atente de verificare a mărfurilor și documentelor.

Citește și Franța va furniza Ucrainei până la 50 de bombe aeriene AASM în fiecare lună – ministru


Zeci de camioane de transport internațional, cu destinația Austria, au fost oprite la granița Oryahovo-Bechet (Bulgaria către România). Printre acestea sde află și câteva mașini grecești cu mărfuri care urmau să ajungă în Austria, dar care au fost „prinse” la granița cu Bulgaria timp de câteva zile, în așteptarea controlului mărfurilor și a documentelor, relatează publicația troxoikaitir.gr.

Această evoluție neașteptată, cu consecințele dramatice pe care le presupune – întârzieri de mai multe zile în livrări, neplăceri pentru șoferi etc.,- are legătură cu intrarea Bulgariei în  Schengen Air, dar și cu obligațiile pe care și le asumă față de alte țări la controlul autovehiculelor și al cetățenilor. Austria a solicitat atât Bulgariei, cât și României să intensifice verificările.

Șoferii greci, cei mai nervoși

Șoferii greci au fost cei mai nervoși, menționând că nu au primit informații prealabile cu privire la potențiale întârzieri la intrarea în Bulgaria. Acest aspect a fost reclamat de Asociația pentru Transporturi Internaționale a Proprietarilor de Camioane din Județul Pieria „AKROPOLIS”, scrie sursa citată.

La rândul ei, Bulgaria, fără a menționa întârzierile și problema care s-a creat cu blocarea camioanelor, susține că autoritățile vamale „au întărit controlul la frontieră pentru a-și îndeplini angajamentele față de Austria pentru intrarea în Schengen“.

Sunt verificate atent mărfurile transportate

De asemenea, autoritățile bulgare mai precizează că „în primele șase zile ale anului au fost efectuate în total peste 7.200 de verificări la diverse tipuri de vehicule, inclusiv la cele care trec prin țară. Se folosesc toate metodele de control vamal – inspectie fizica, scanare cu sisteme de raze X, control documente. Sunt verificate atât mărfurile transportate, cât și cabinele camioanelor, autoturismelor, camioanelor ușoare și autobuzelor.

La verificările din primele șase zile ale anului, cu încălcarea legislației vamale și fiscale, au fost confiscate aproximativ 120.000 de țigări și 5,5 kg tutun, peste 340 litri alcool, 800 litri ulei de motor, 1.500 kg detergent, 5.429. scule electrice, 10.500 de jucării și 110 parfumuri. Toate bunurile menționate au fost reținute, aplicându-se măsuri în vederea respectării rigorilor impuse de aderarea la Schengen, arată autoritățile bulgare.

Bulgaria a înăsprit controalele la frontiere, în conformitate cu angajamentele Schengen faţă de Austria

Agenţia Vamală bulgară a înăsprit, începând cu 2024, controalele asupra tuturor mărfurilor transportate spre şi dinspre Austria, la toate vămile şi punctele de frontieră şi pe întreg teritoriul Bulgariei, informează site-ul BTA.

Verificările sunt în conformitate cu angajamentul Bulgariei şi României faţă de Austria de a spori controalele la frontierele lor terestre, relatează Agerpres.

Angajamentul a fost prevăzut într-o anexă la decizia Consiliului Uniunii Europene privind aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, a precizat Agenţia Vamală.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură Serialele "The Bear", "Shogun" şi "Baby Reindeer" sunt cotate...

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii Un foc de artificii care a iluminat cerul parcului de distracţii...

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească Primarul Luciano Fregonese, 47 de ani, din Valdobbiadene,...

Escrocheria ‘Ruda implicată în accident rutier’: Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția

Escrocheria 'Ruda implicată în accident rutier': Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția Cetățenii care sunt telefonați de persoane necunoscute și care sunt...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.