Bulgaria şi Croaţia ar putea adera la zona euro în ianuarie 2024

Publicat:

Bulgaria şi Croaţia ar putea adera la zona euro în ianuarie 2024, a anunţat marţi seară Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene responsabil de Afaceri economice, scrie mediafax.

Bulgaria şi Croaţia s-au alăturat săptămâna trecută Mecanismului European al Ratelor de Schimb (ERM-2), sistemul care pregăteşte admiterea în zona euro, urmând să fie monitorizate cel puţin doi ani pentru a se observa dacă îndeplinesc criteriile Tratatului Maastricht.


Citește și : Violenţe în centrul Parisului, la o manifestaţie de Ziua Naţională a Franţei

Bulgaria şi Croaţia ar putea fi pregătite în 2023, dar “tradiţia este că moneda euro este introdusă în ianuarie, ceea ce ne conduce la data de 1 ianuarie 2024”, a declarat Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, citat de agenţia Bloomberg.

“Apartenenţa la zona euro va conduce la creşterea încrederii investitorilor internaţionali, iar cele două ţări vor deveni mai atractive pentru investiţii”, a subliniat oficialul UE.

Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat vineri că Bulgaria şi Croaţia îndeplinesc criteriile pentru etapa finală înainte de admiterea în uniunea monetară.

Citește și : NATO va continua să acorde sprijin Georgiei pentru implementarea reformelor

Valdis Dombrovskis a notat că planul extinderii uniunii monetare europene confirmă menţinerea interesului pentru euro, consolidând rolul internaţional al monedei europene.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.