Bulgaria şi Ucraina raportează un nou record de decese

Publicat:

Bulgaria a raportat marţi date zilnice record ale infectării cu SARS-CoV-2, în contextul în care al patrulea val al pandemiei de COVID-19 supune unor provocări imense sistemul de sănătate din ţara cu cea mai mică rată a vaccinării din Uniunea Europeană, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Numărul noilor cazuri de COVID-19 a fost de 5.863 în ultimele 24 de ore, perioadă în care 243 de persoane au decedat din cauza coronavirusului. Până în prezent 23.316 oameni au murit în Bulgaria din cauza complicaţiilor provocate de coronavirus.


Citeşte şi: Egiptul RIDICĂ starea de urgenţă instaurată în 2017 – Black News

În faţa creşterii numărului de infectări, ţara cu o populaţie de 7 milioane de locuitori a introdus obligativitatea certificatului sanitar pentru accesul în majoritatea locurilor publice închise.

Noile restricţii au dus la proteste şi unele partide au acuzat guvernul interimar că nu a reuşit să gestioneze criza pandemică înaintea alegerilor parlamentare anticipate stabilite pentru 14 noiembrie.

Autorităţile medicale au avertizat că ar putea fi decise restricţii mai dure pentru a limita răspândirea coronavirusului şi a reduce astfel presiunea asupra spitalelor. În spitalele bulgare erau internaţi marţi peste 7.100 de pacienţi cu COVID-19, dintre care 608 în secţiile de terapie intensivă. Peste 90% dintre aceşti pacienţi nu sunt vaccinaţi împotriva coronavirusului.

În Bulgaria doar 24% dintre adulţi sunt vaccinaţi anti-COVID-19 cu schema completă, în timp ce media la nivelul UE este de 74%.

Citeşte şi: ATAC armat într-un mall din SUA (VIDEO)! Sunt morţi şi răniţi!

La rândul său, Ucraina a raportat un număr record al deceselor cauzate de COVID-19 în interval de 24 de ore. Acest indicator a ajuns marţi la 734, faţă de precedentul record, de 614 decese, înregistrat în 22 octombrie.

În ultima zi au fost consemnate 19.120 noi cazuri de COVID-19 în Ucraina. De la începutul pandemiei această ţară, cu o populaţie de aproximativ 41,5 milioane de locuitori, a înregistrat până acum 2,8 milioane de cazuri, dintre care 64.936 fatale. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind particularitățile organizării și implementării votului prin corespondență. Regulamentul...

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa Un tânăr de 28 de ani din raionul Sângerei, s-a înecat în lacul Neaufles-Saint-Martin din apropierea comunei...

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile Un american în vârstă de 58 de ani...

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic Mai mulți ghizi din Republica Moldova au participat la turul de familiarizare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.