Bulgaria trimite în străinătate pacienţi bolnavi de COVID-19

Publicat:

Autorităţile din Bulgaria au anunţat sâmbătă că urmează să trimită în străinătate pacienţi bolnavi de COVID-19 deoarece al patrulea val al pandemiei noului coronavirus a copleşit capacitatea sistemului său spitalicesc, transmite AFP, potrivit agerpres.

Ministrul sănătăţii, Stoycio Katsarov, a avertizat la Nova TV că se vor confrunta cu “probleme uriaşe” în cazul în care curba de contaminare nu scade în următoarele 10 până la 15 zile.
“Capacitatea noastră în ceea ce priveşte personalul şi ventilatoarele este aproape epuizată, va trebui să căutăm ajutor în străinătate”, a avertizat el.


Citește și : Curtea Supremă a SUA va examina la 1 noiembrie legea avortului în Texas

“Se poartă discuţii cu UE pentru a transfera pacienţi în alte ţări, dacă se va ajunge acolo”, a adăugat ministrul bulgar, care a mai spus că nu este exclus un nou lockdown.

În pofida introducerii necesităţii prezentării certificatului de vaccinare în restaurante şi centre comerciale, experţii raportează că valul actual ar putea provoca între 5.000 şi 9.000 de infectări zilnice în următoarele două săptămâni, într-o ţară cu o populaţie de 6, 9 milioane de locuitori.

Bulgaria şi România au cele mai scăzute rate de vaccinare din UE ca urmare a gradului ridicat de răspândire a teoriilor conspiraţiei şi a neîncrederii populaţiei în autorităţi. Doar 24% din bulgari şi 33% din români s-au vaccinat complet.

Citește și : Luxemburg permite cultivarea la scară redusă şi pentru uz personal

Centrele de vaccinare din Bulgaria au raportat o creştere a numărului de persoane care au venit să se vaccineze după anunţarea joi a introducerii certificatului de vaccinare. Astfel, de trei ori mai multe persoane s-au vaccinat vineri faţă de săptămâna precedentă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă Autoritățile Republicii Moldova sunt determinate să mențină stabilitatea macrofinanciară, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.