Bundestagul aprobă înfiinţarea Fundaţiei Helmut Kohl

Publicat:

Parlamentul de la Berlin a aprobat joi înfiinţarea unei Fundaţii Helmut Kohl, care va onora activitatea cancelarului reunificării germane, informează dpa, potrivit agerpres.

Crearea fundaţiei, care a fost aprobată fără voturi împotrivă, încalcă însă dorinţa văduvei cancelarului, Maike Kohl-Richter.


Vezi şi: Operaţiune împotriva traficanţilor din Rio terminată într-o imensă baie de sânge – VIDEO – Black News

Una din misiunile fundaţiei va fi înfiinţarea unui memorial accesibil publicului la Berlin. ‘Helmut Kohl este şi astăzi un mare exemplu pentru mulţi tineri’, a subliniat secretarul general al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), Paul Ziemiak.

Maike Kohl-Richter, care se opune proiectului, a declarat anterior că acesta este contrar ultimelor dorinţe ale soţului său.

Potrivit avocaţilor săi, există îndoieli cu privire la faptul că viaţa şi activitatea politică ale lui Kohl pot fi prezentate în mod obiectiv într-un astfel de cadru.

Cu toate acestea, toate grupurile parlamentare din Bundestag, de la blocul conservator CDU/CSU până la stânga radicală Die Linke, au votat pentru crearea fundaţiei şi doar Alternativa pentru Germania (AfD), de extremă dreapta, s-a abţinut de la vot.

Citeşte şi: Retragerea americană din Afganistan se desfăşoară conform planului – Black News

Politicianul creştin-democrat Helmut Kohl, decedat în 2017 la vârsta de 87 de ani, a deţinut funcţia de cancelar între 1982 şi 1998, mai întâi al Republicii Federale Germania, iar apoi al Germaniei reunificate.

Fundaţia îşi propune să omagieze activitatea sa politică în slujba ‘libertăţii şi unităţii poporului german’, precum şi angajamentul său faţă de integrarea europeană.

În prezent, în Germania există şase fundaţii comparabile, printre care Fundaţia Willy Brandt şi Fundaţia Konrad Adenauer.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Proba de înot maraton de la JO ar putea avea loc în afara Parisului, dacă Sena nu va curată pentru scăldat

Proba de înot maraton de la JO ar putea avea loc în afara Parisului, dacă Sena nu va curată pentru scăldat Proba de înot maraton...

Două cutremure în România în mai puţin de trei ore

Două cutremure în România în mai puţin de trei ore Două cutremure au avut loc în România, în zona seismică Vrancea, în noaptea de vineri...

BIOGRAFIE – Keir Starmer: cine este noul premier al Marii Britanii şi ce promite?

BIOGRAFIE - Keir Starmer: cine este noul premier al Marii Britanii şi ce promite? Când Keir Starmer a fost ales să conducă Partidul Laburist din...

Fraţii Andrew și Tristan Tate pot părăsi România

Fraţii Andrew și Tristan Tate pot părăsi România Tribunalul Bucureşti a decis ca Andrew Tate şi Tristan Tate să fie cercetaţi în continuare sub control...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.