Bundestagul ia noi măsuri pentru înlesnirea deportărilor

Publicat:

Parlamentul german a aprobat vineri noi reglementări menite să faciliteze deportările, în urma unei dezbateri aprinse în Bundestag, transmite dpa, potrivit agerpres.

‘O obligaţie de a pleca din ţară trebuie urmată de plecarea efectivă’, a declarat ministrul de interne Horst Seehofer în Bundestag înaintea votului.


Citeşte şi: Theresa May îşi depune demisia oficială

Formaţiunile de opoziţie Die Linke şi Verzii au acuzat Partidul Social Democrat (SPD), partenerul conservatorilor la guvernare, că sprijină votul în pofida principiilor sale, acuzaţie respinsă de social-democraţi.

Noile prevederi reduc barierele legale pentru ţinerea în detenţie a persoanele ce urmează a fi deportate şi permit ca acestea să fie în încarcerate în închisori obişnuite.

Citeşte şi: Canada anunţă când vor începe audierile în procesul de extrădare al directoarei de la Huawei

Filiz Polat, deputat al Verzilor, a vorbite despre ‘o zi neagră pentru democraţie’.

O măsură care îi obligă pe refugiaţi să locuiască într-o localitate anume a fost prelungită cu sprijinul partidelor la guvernare (CDU-CSU şi SPD) şi al celei mai mari formaţiuni din opoziţie, Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta).

Deputaţii stângii radicale Die Linke şi cei ai Verzilor au votat împotrivă, iar cei ai Partidului Liber Democrat (FDP) s-au abţinut de la vot.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.