Bunica lui Obama din Kenya a murit la 99 de ani

Publicat:

Sarah Obama, pe care fostul preşedinte american Barack Obama o considera bunica sa, a decedat luni dimineaţa la vârsta de 99 de ani, într-un spital din Kisumu, în vestul Kenyei, a anunţat fiica ei, informează AFP, potrivit agerpres.

“Ea a ajuns în Împărăţia lui Dumnezeu. Ea a murit în această dimineaţă”, a declarat fiica sa Marsat Onyango.


Citeşte şi: Cazurile de COVID au scăzut după ce Texasul a redeschis complet afacerile şi a renunţat la mască

Sarah Obama era internată la Jaramogi Oginga Idinga Teaching and Referal Hospital din Kisumu, a precizat fiica ei, fără a dezvălui cauza internării.

Născută în 1922 într-o localitate de pe malul lacului Victoria, cea supranumită “Mama Sarah” a fost a treia soţie a lui Hussein Onyango Obama, bunicul pe linie paternă al fostului preşedinte american. Acest practician al medicinii tradiţionale, fost combatant al armatei britanice în Birmania, a decedat în 1975.

Chiar dacă nu a avut niciun fel de legătură de sânge cu Sarah, Barack Obama a declarat de mai multe ori că o considera bunica lui, pe care a vizitat-o în repetate rânduri.

Citeşte şi: Olandezii s-au supărat pe presă şi i-au atacat pe jurnaliştii care relatau despre înghesuiala din biserici

În Kenya, “Mama Sarah” a devenit o celebritate naţională după o vizită în 2006 a nepotului său prin alianţă, care era la acea vreme senator de Illinois. După ce Barack Obama a devenit în 2008 preşedintele SUA, modesta locuinţă a “Mamei Sarah” din satul Kogelo, situat la circa 50 de kilometri nord-vest de Nairobi, lângă frontiera cu Uganda, a devenit o atracţie turistică, protejată de un gard cu sârmă ghimpată şi de gardieni. În 2009, guvernul kenyan a decretat oficial Kogelo patrimoniu naţional protejat.

În timpul vizitei sale prezidenţiale în Kenya, în 2015, Barack Obama a întâlnit-o pe “Mama Sarah”, precum şi familia ei, în capitala Nairobi. De asemenea, el a vizitat-o în 2018, de această dată în Kogelo, după ce şi-a încheiat mandatul. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor Banca Națională a Moldovei (BNM) utilizează mai multe instrumente de inteligență artificială (AI) pentru a...

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului Salvatorii au mers, săptămâna aceasta, pe la casele oamenilor din diferite localități, pentru...

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului Polonia va începe până la sfârşitul acestui an...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.