Bursa Română de Mărfuri își extinde activitatea în Republica Moldova

Publicat:

Bursa Română de Mărfuri își extinde activitatea în Republica Moldova

Bursa Română de Mărfuri își extinde activitatea în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de vicepremierul Dumitru Alaiba și președintele Bursei Române de Mărfuri, Gabriel Purice, care se află în vizită la Chișinău. Ministrul Economiei susține că, odată cu lansarea bursei române la Chișinău, cumpărătorii și vânzătorii vor avea posibilitatea să negocieze transparent, în funcție de cerere și ofertă, prețul cel mai bun pentru ambele părți.

Vicepremierul și ministrul dezvoltării economice a anunțat pe 11 iulie că Bursa Română de Mărfuri din Republica Moldova va deveni complet operațională „în câteva săptămâni”. Oficialul susține că avantajele bursei de mărfuri în Republica Moldova sunt multiple. Transparența, competiția sănătoasă și garantarea tranzacțiilor – sunt doar câteva dintre el, potrivit lui Alaiba, potrivit radiomoldova.md.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

„Mai mult ca niciodată suntem ferm angajați în procesul de integrare a Republicii Moldova în UE, iar asta presupune nu doar să beneficiem de acele oportunități care ni se deschid, dar și să construim acele elemente ale unei economii puternice, cum ar fi bursa de mărfuri. Este un pas crucial pentru consolidarea transparenței și eficienței în tranzacțiile comerciale”, a declarat ministrul Economiei, vicepremierul Dumitru Alaiba.

Gabriel Purice declară, la rândul său, că Bursa Română de Mărfuri va juca un rol important și activ în dinamizarea exporturilor pentru producătorii de mărfuri din țara noastră, sporind competitivitatea economică și oferind predictibilitate și garanții pentru comerțul extern.

„Mai mult, poate fi un stimulent suplimentar pentru investițiile românești, care încă sunt în proces de a identifica nișe investiționale și parteneri credibili în Republica Moldova”, a precizat președintele Bursei Române de Mărfuri, Gabriel Purice.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Oficialii au invitat în context companiile să se înregistreze pe Bursa Română de Mărfuri, pentru a putea beneficia de toate avantajele oferite de acest instrument financiar.

Bursele de mărfuri din UE au fost recunoscute de Parlament în februarie, printr-un pachet de dereglementare înaintat de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, cu scop de a facilita accesul antreprenorilor noștri la piețe externe, cu prețuri corecte și riscuri reduse. Acțiuni care contribuie la consolidarea unei economii moderne și prospere.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Israelul îşi vaccinează împotriva poliomielitei soldaţii care luptă în Fâşia Gaza

Israelul îşi vaccinează împotriva poliomielitei soldaţii care luptă în Fâşia Gaza Armata israeliană a anunţat duminică lansarea unei campanii de vaccinare a soldaţilor săi împotriva...

Kuleba începe o vizită de două zile în China – Ministerul de Externe ucrainean

Kuleba începe o vizită de două zile în China – Ministerul de Externe ucrainean În perioada 23-25 ​​iulie, ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmitri Kuleba,...

Răpire și tâlhărie în București. Percheziții la trei bănuiți din Chișinău și Leova

Răpire și tâlhărie în București. Percheziții la trei bănuiți din Chișinău și Leova Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu...

ANI a prins-o pe Sinilga Școlnic cu o avere de nejustificat

ANI a prins-o pe Sinilga Școlnic cu o avere de nejustificat Autoritatea Națională de Integritate a constatat că pretorul sectorului Ciocana, Sinilga Școlnic, a încălcat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.