X

Bursele europene au închis marţi cu evoluţii mixte, dar s-au echilibrat totuşi după scăderile puternice din ziua precedentă

Bursele europene au închis marţi cu evoluţii mixte, dar s-au echilibrat totuşi după scăderile puternice din ziua precedentă

Marile acţiuni europene au închis marţi în uşoară creştere, recumperând o parte din pierderile semnificative din ziua precedentă, când a avut un declin generalizat al burselor la nivel global, din cauza incertitudinilor economice şi geopolitice, transmite CNBC.

Astfel, indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în urcare cu 0,2%, regăsindu-şi echilibrul după ce bursa de valori din SUA a deschis pe verde, deşi câştigurile sale s-au temperat cu puţin timp înainte de sfârşitul sesiunii, potrivit stiripesurse.

Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

Indicele a fluctuat luni între creştere şi scădere, după ce a scăzut cu peste 2% în fiecare dintre cele două sesiuni anterioare. Sectoarele au terminat în principal în verde, acţiunile de tehnologie cu un avans de 1,8%.

Ben Gutteridge, manager de portofoliu la Invesco, a declarat luni dimineaţa la CNBC că ar putea exista mai multă volatilitate în următoarele săptămâni.

Indicele german DAX a scăzut marginal, cu 0,1%, FTSE 100, al bursei din Londra, a urcat cu 0,23%, iar CAC 40, al bursei din Paris, a coborât cu 0,27%. Indicele italian FTSE MIB a coborât cu 0,6%, iar IBEX 35, al bursei din Madrid, a pierdut 0,32%.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

Tags: BursaeuropeneSUA
Economie