Busculadă în faţa unei săli de concerte din Londra! Patru persoane sunt în stare critică

Publicat:

Patru persoane au fost spitalizate şi se aflau vineri dimineaţă în stare critică după o busculadă produsă joi seară la intrarea într-o sală de concerte din Londra, a anunţat Poliţia britanică, relatează AFP, potrivit agerpres.

Poliţiştii londonezi au fost contactaţi la ora locală 21:35 după mai multe semnalări potrivit cărora “un număr mare de persoane încercau să forţeze intrarea în O2 Academy, în cartierul Brixton”, a anunţat Scotland Yard. “Opt persoane au fost transportate la spital, din care patru rămân în stare critică”, a adăugat Poliţia britanică.


Citește și: Parlamentul European şi Consiliul UE au ajuns la un acord privind condiţiile de primire a solicitanţilor de azil

După ce au ajuns la faţa locului, serviciile de salvare au găsit mai multe persoane care prezentau răni în urma acelei busculade. Două persoane cu răni mai puţin grave au primit îngrijiri medicale în faţa sălii de concerte.

O anchetă de urgenţă a fost deschisă, a anunţat Poliţia britanică, iar un cordon de securitate a fost desfăşurat în jurul sălii de spectacole, care găzduia joi seară concertul unui cântăreţ de afrobeat, artistul nigerian Asake.

Cercetările vor fi continuate la faţa locului, a continuat Poliţia britanică, precizând că nicio arestare nu a fost deocamdată efectuată.

Considerând faptele “extrem de bulversante”, comandantul Ade Adelekan din Poliţia londoneză a îndemnat publicul general să dea dovadă de discernământ atunci când vizionează anumite înregistrări video ale incidentului de joi seară, care au fost apoi distribuite pe reţelele de socializare.

Citește și: UE adoptă noi sancţiuni împotriva Rusiei

“Acolo unde poliţiştii au utilizat forţa, acei poliţişti ştiu că sunt responsabili pentru faptele lor”, a adăugat el, precizând totodată că “niciun câine poliţist” nu a fost utilizat în cadrul acelei intervenţii, răspunzând astfel unei înregistrări “distribuite pe scară largă”.

Cu o capacitate de aproape 5.000 de locuri, sala de concerte O2 Academy, construită în stilul art-deco, a fost inaugurată în anul 1929.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Veşti bune pentru moldovenii din Germania. Dubla cetăţenie va fi permisă

Veşti bune pentru moldovenii din Germania. Dubla cetăţenie va fi permisă Moldovenii, stabiliți în Germania, își vor putea menține și cetățenia țării lor, concomitent cu...

Orașul care îi plătește pe oamenii fără adăpost cu 1.000 de dolari lunar

Orașul care îi plătește pe oamenii fără adăpost cu 1.000 de dolari lunar Peste 800 de locuitori ai orașului Denver din Colorado care nu aveau...

UE se pregătește de o nouă extindere, după alte șapte, dar trebuie să-și reformeze modul de funcționare

UE se pregătește de o nouă extindere, după alte șapte, dar trebuie să-și reformeze modul de funcționare Ţările Uniunii Europene vor deschide negocierile de aderare...

Traficul aerian de pe aeroportul din Manchester, perturbat de o pană de curent

Traficul aerian de pe aeroportul din Manchester, perturbat de o pană de curent Zborurile cu plecare de pe Aeroportul Manchester din Marea Britanie s-au confruntat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.