Cad „capuri” la IGP Nisporeni după ce un primar a ucis un copil cu mașina

Publicat:

Cad „capuri” la IGP Nisporeni după ce un primar a ucis un copil cu mașina

Demisii în grup la Inspectoratul General de Poliție din Nisporeni în legătură cu tragicul accident din februarie, când primarul de Boldurești a tamponat mortal un copil și l-a lăsat să moară în drum.

Citește și: Criza pe piața uleiului ar fi dirijată din Cipru


În rezultatul unei anchete de serviciu, IGP anunță că un angajat cu funcție de conducere și unul cu funcție de execuție din Inspectoratul de la Nisporeni au fost demiși, un polițist a fost retrogradat în funcție, iar doi s-au ales cu mustrare aspră.

Decizia a fost luată după ce ancheta de serviciu a elucidat acțiunile și inacțiunile angajaților din subdiviziunile implicate la descoperirea infracțiunii. Potrivit factorilor responsabili, în cadrul anchetei, Direcția inspectare efectiv a IGP a stabilit că cinci angajați ai Inspectoratului de Poliție din Nisporeni nu au acționat corespunzător, conform sarcinilor și rigorilor, în procesul de stabilire a circumstanțelor comiterii accidentului rutier și au creat impedimente celorlalți polițiști în procesul de documentare.

Precizăm că tragedia s-a produs pe 19 februarie la Boldurești. Un minor de 14 ani, a fost lovit în plin de mașina de serviciu a primarului din localitate după care acesta a fugit de la fața locului, lăsând copilul să moară.

A doua zi, oamenii legii au anunțat despre reținerea șoferului ucigaș – primarul satului Boldurești, Nicanor Ciochină, precum și a unui suspect care l-ar fi ajutat să șteargă urmele – un medic stomatolog.  După producerea accidentului, cei doi ar fi găsit o mașină asemănătoare, au schimbat plăcuțele de înmatriculare și au simulat un accident.

Mai târziu, jurnalistul Vadim Ungureanu, care face trimitere la sursele sale din cadrul organelor de drept, a divulgat pe canalul său de Telegram că primarul era „mort beat” în ziua producerii accidentului și că fratele său procuror – Grigore Ciochină, de asemenea, ar fi implicat în „eforturile” de ștergere a urmelor.

În replică, Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a cerut opiniei publice „respectarea prezumției nevinovăției” în privința procurorului de Nisporeni și asigură că se întreprind toate măsurile de rigoare, fără a specifica, însă, care sunt acestea.

După reținere, avocatul primarului Ciochină a invocat că edilul s-ar simți „foarte rău” și că nu era „în stare să ofere detalii”.  Ciochină se află în arest. Recent, judecătorii au dispus prelungirea mandatului de arest pe numele său cu încă 30 de zile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat Acuzat de jurnalista Emilia Șercan că ar fi plagiat în teza de doctorat, Mircea Geoană denunță o campanie cu acuzații...

Mii de copii s-au recuperat la taberele de vară din Chișinău

Mii de copii s-au recuperat la taberele de vară din Chișinău În acest sezon estival, în taberele cu sejur de zi din municipiul Chișinău,...

Hoaţa care a plecat cu inelul furat pe deget şi-a aflat pedeapsa

Hoaţa care a plecat cu inelul furat pe deget şi-a aflat pedeapsa O tânără de 24 de ani a fost condamnată la 4 ani de...

Cele mai importante rezultate legislative în luna iunie

Cele mai importante rezultate legislative în luna iunie În cadrul ședințelor plenare din luna iunie Parlamentul a adoptat 29 de inițiative legislative. În aceeași perioadă,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.