Cadavre la groapa comună din Izium cu frânghii în jurul gâtului și cu mâinile legate

Publicat:

Reporterii Reuters au văzut mai multe cadavre la groapa comună din Izium cu frânghii în jurul gâtului și cu mâinile legate – indicii că este posibil ca oamenii să nu fi fost uciși doar de bombardamente și atacuri aeriene, informează mediafax.

Poliția ucraineană și experții criminaliști scot trupurile neînsuflețite din locul unde autoritățile au declarat că au găsit o groapă comună cu peste 440 de cadavre.


Citește și : Taiwanul nu vede cu ochi buni apropierea dintre Putin şi Xi: ‘Dăunează păcii internaţionale!’

Autoritățile au declarat că unii au fost uciși de bombardamente și atacuri aeriene, însă anchetatorii erau pregătiți pentru ce este mai rău, după descoperirile de civili uciși care prezentau semne de tortură în Bucea și în alte teritorii ocupate anterior.

Ucrainenii au declarată că majoritatea morților erau civili și că locul a dovedit că au fost comise crime de război de către invadatorii ruși care au ocupat zona timp de luni de zile.

Cimitirul improvizat din Izium, o fostă fortăreață rusă de pe linia frontului, ar fi cea mai mare înhumare în masă descoperită în Europa de după războaiele din Balcani din anii 1990, notează Reuters.

Șeful poliției ucrainene, Ihor Klymenko, a declarat că toate cadavrele recuperate până acum păreau a fi ale unor civili, deși existau informații că și unii soldați ar fi putut fi îngropați acolo.

Rusia neagă că forțele sale au comis atrocități. Șeful administrației pro-ruse care a abandonat zona săptămâna trecută, Vitaly Ganchev, citat de agenția de știri de stat rusă TASS, a acuzat forțele ucrainene că sunt responsabile de omoruri și că încearcă să dea vina pe Moscova.

Citește și : Incendiu violent într-un zgârie-nori din China

Forțele ucrainene au recucerit Izium după ce mii de soldați ruși au fugit din zonă, abandonând arme și muniții. Un cimitir improvizat, în care se află peste 440 de morminte, a fost descoperit în Izium, după ce orașul a fost eliberat de forțele ucrainene.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Momentul în care spitalul de copii din Kiev e lovit de o rachetă

VIDEO - Momentul în care spitalul de copii din Kiev e lovit de o rachetă Rusia a atacat luni puternic capitala Ucrainei, Kievul, fiind lovit...

Polonia şi Ucraina au semnat un acord bilateral în domeniul securităţii

Polonia şi Ucraina au semnat un acord bilateral în domeniul securităţii Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi premierul polonez Donald Tusk au semnat luni, la Varşovia,...

Grosu, după bombardamentele Rusiei asupra unui spital pentru copiii din Kiev: Genocidul trebuie pedepsit

Grosu, după bombardamentele Rusiei asupra unui spital pentru copiii din Kiev: Genocidul trebuie pedepsit Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a condamnat atacul Rusiei asupra unui spital...

Şeful diplomaţiei europene: Rusia că ‘ia fără milă drept ţină civilii ucraineni’

Şeful diplomaţiei europene: Rusia că 'ia fără milă drept ţină civilii ucraineni' Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a acuzat Rusia că ''ia fără milă drept...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.