Cadavrele a 1.150 de civili au fost descoperite în regiunea Kiev

Publicat:

Cadavrele a 1.150 de civili au fost descoperite în regiunea Kiev din Ucraina de la declanşarea invaziei ruse, iar 50-70% dintre acestea aveau răni provocate de gloanţe trase cu arme de calibru mic, a anunţat joi poliţia capitalei ucrainene, informează Reuters, potrivit agerpres.

Şeful poliţiei regiunii Kiev, Andrii Nebitov, a declarat într-o înregistrare video postată pe Twitter că majoritatea cadavrelor au fost descoperite în oraşul Bucea, unde sute de trupuri neînsufleţite au fost găsite după retragerea forţelor ruse.


Citeşte şi: Fiul lui Benazir Bhutto este noul ministru de externe în Pakistan – Black News

“Până la ora actuală, noi am găsit, examinat şi am predat instituţiilor criminalistice 1.150 de cadavre de civili”, a spus Nebitov în înregistrarea video, în timpul căreia stă printre dărâmăturile unor clădiri distruse de luptele grele care au avut loc în regiunea Kiev. “Vreau să subliniez că aceştia erau civili, nu militari”, a adăugat el.

Înregistrarea video a fost postată în ziua în care secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, urmează să aibă la Kiev o întrevedere cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Televiziunea ucraineană l-a arătat pe Guterres vizitând oraşul Borodianka, unde, potrivit lui Zelenski, situaţia este “mult mai îngrozitoare” decât în oraşul vecin Bucea.

Ucraina afirmă că civilii găsiţi morţi în Bucea au fost ucişi de forţele ruse în timpul ocupaţiei lor asupra zonei.

Citeşte şi: Flota rusă din Marea Neagră poate încă lovi ţinte din Ucraina – Black News

Reuters precizează că nu a putut verifica dintr-o sursă independentă numărul de persoane găsite ucise în Bucea sau circumstanţele morţii lor.

Rusia a negat că a ţintit civili de la declanşarea “operaţiunii militare speciale” pe 24 februarie. Ea a calificat acuzaţiile conform cărora forţele ruse au executat civili în Bucea în perioada în care au ocupat oraşul drept “un fals monstruos”, menit să denigreze armata rusă. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Polonia şi Ucraina au semnat un acord bilateral în domeniul securităţii

Polonia şi Ucraina au semnat un acord bilateral în domeniul securităţii Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi premierul polonez Donald Tusk au semnat luni, la Varşovia,...

Grosu, după bombardamentele Rusiei asupra unui spital pentru copiii din Kiev: Genocidul trebuie pedepsit

Grosu, după bombardamentele Rusiei asupra unui spital pentru copiii din Kiev: Genocidul trebuie pedepsit Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a condamnat atacul Rusiei asupra unui spital...

Şeful diplomaţiei europene: Rusia că ‘ia fără milă drept ţină civilii ucraineni’

Şeful diplomaţiei europene: Rusia că 'ia fără milă drept ţină civilii ucraineni' Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a acuzat Rusia că ''ia fără milă drept...

Viceprim-ministrul Popșoi condamnă ororile rușilor în Ucraina

Viceprim-ministrul Popșoi condamnă ororile rușilor în Ucraina Viceprim-ministrul și ministrul Afacerilor Externe,  Mihai Popșoi, a condamnat cu fermitate atacul rusesc asupra orașelor ucrainene. Citește și: Precizăm că,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.