X

Cadavrele a 900 de civili au fost găsite în regiunea Kiev (șeful poliției)

Autoritățile ucrainene continuă să descopere mai multe cadavre în jurul capitalei Kiev, la mai bine de o săptămână după ce trupele rusești au părăsit zona pentru a se concentra în estul Ucrainei, scrie BBC, informează mediafax.

„Cu părere de rău, pot spune că am găsit cadavrele a 900 de civili decedați și le-am transferat experților criminaliști”, a declarat șeful poliției din regiunea Kiev, Andriy Nebitov, în cadrul unui briefing de presă.

Citește și : Beijingul critică vizita întreprinsă în Taiwan de membri ai Congresului SUA

Nebitov a precizat că peste 350 dintre cadavre au fost recuperate de la Bucea, unde dovezile de atrocități au dus la acuzații de crime de război împotriva trupelor ruse, negate vehement de Moscova.

Îndepărtarea molozului din Borodianka și Makarov este încă în curs de desfășurare și „vor mai fi cadavre de oameni morți sub dărâmături”, a adăugat șeful poliției.

El a subliniat că cei uciși sunt civili și nu au avut nicio legătură cu formațiunile militare.

BBC nu este în măsură să verifice aceste afirmații specifice în mod independent. Cu toate acestea, jurnaliștii BBC au văzut cadavre în haine civile pe drumurile din afara Kievului și au documentat operațiunea de amploare de colectare și identificare a morților din Bucea.

Citește și :  Departamentul de Stat al SUA aprobă vânzarea de echipament militar de 1 miliard de dolari Nigeriei

Tags: Andriy NebitovBuceacadavrecivilikievmoscova
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina