‘Cadrul de acostare şi un capac din partea din spate a submersibilului’ Titan, între fragmentele găsite în apropiere de Titanic

Publicat:

”Cadrul de acostare şi un capac din partea din spate a submersibilului” Titan fac parte dintre fragmentele găsite în apropiere de Titanic, declară un expert în scufundări, David Mearns, relatează BBC News, scrie news.ro

David Mearns este un prieten al unui pasager de la bordul submersibilului.


Citește și :  TORNADĂ ucigaşă în Texas! Cel puţin trei oameni au murit

El declară BBC că preşedintele Explorers Club (Lubul Exploratorilor), care are legături cu scufundători şi salvatori, spune că între fragmentele găsite în apropiere de epava Titanicului se află ”un cadru de acostare şi un capac din partea din spate a submersibilului”.

Pe de altă parte, cofondatorul OceanGate – împreună cu pilotul submersibilului Titan dat dispărut Stockton Rush – Guillermo Söhnlein declară BBC News că ar fi putut avea loc o ”implozie instantanee” a aparatului.

El a fost intervievat după ce s-a anunţat că s-au găsit fragmente pe fundul Oceanului Atlantic, în apropiere de epava Titanicului.

El a spus că nu ar fi surprins să se găsească fragmente şi la suprafaţă.

”Ştiu că protocolul nostru în cazul pierderii comunicaţiilor este ca pilotul să scoată submarinul la suprafaţă. Încă de la început m-am gândit mereu că asta ar fi făcut, probabil, Stockton”.

”În acest caz devine foarte dificil să găseşti submarinul, pentru că nava de la suprafaţă nu ar fi ştiut unde iese şi nu ar fi fi ştuit unde să caute”, a declarat el.

”Cea mai mare temere a mea în toate astea, privind desfăşurarea operaţiunilor, este ca ei să plutească undeva la suprafaţă şi că sunt, pur şi simplu, foarte greu de găsit”, a continuat el.

Guillermo Söhnlein a declarat că se poate să fi avut loc o catastrofă.

Citește și : Prim vot în Congresul american pentru aprobarea unui acord comercial cu Taiwanul

”Ceea ce ştiu, indiferent de submarin, este că, atunci când operezi la adâncime, presiunea este atât de mare asupra oricărui submarin, încât, dacă există o defecţiune, ar avea loc o implozie instantanee. Dacă asta s-a întâmplat, s-ar fi întâmplat acum patru zile”, a declarat el.

Söhnlein, care a părăsit OceanGate în urmă cu zece ani, spune că nu ar fi acţionat altfel având în vedere circusmtanţele.

”Indiferent ce-ar fi, cred că trebuie să ne întoarcem să învăţăm din ceea ce se întâmplă, să aflăm ce s-a întâmplat, să tragem concluziiile şi să mergem înainte”, a declarat el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Amenzi de milioane pentru șase companii petroliere. Sunt acuzate de înțelegeri de cartel

Amenzi de milioane pentru șase companii petroliere. Sunt acuzate de înțelegeri de cartel Consiliul Concurenței a amendat șase companii petroliere cu peste 480 de milioane...

Ruşii au închis o plajă populară la Marea Neagră după un atac ucrainean

Ruşii au închis o plajă populară la Marea Neagră după un atac ucrainean Accesul pe plajă în Novorosiisk, port rus la Marea Neagră, a fost...

Se modifică Legea bugetului pentru anul în curs

Se modifică Legea bugetului pentru anul în curs Indicatorii bugetari pentru anul curent la capitolele venituri, cheltuieli și deficit urmează a fi modificați. Comisia economie,...

Un român a fost arestat în Grecia pentru provocarea unui incendiu

Un român a fost arestat în Grecia pentru provocarea unui incendiu Un bărbat în vârstă de 38 de ani a fost arestat preventiv, marţi, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.