X

Căile de acces la peste 40 de instituții de învățământ au fost reabilitate

Căile de acces la peste 40 de instituții de învățământ au fost reabilitate

Căile de acces la peste 40 de instituții de învățământ și educație timpurie au fost reabilitate, iar lucrările la alte trei instituții sunt în curs de desfășurare, cu termen de finalizare până la 1 septembrie. Despre aceasta a anunțat Vitalie Mihalache, șeful Direcției generale mobilitate urbană (DGMU), în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei, transmite IPN.

Potrivit lui Vitalie Mihalache, lucrările de amenajare a căilor de acces vor continua pe tot parcursul acestui an și la alte instituții identificate de o comisie municipală ca având un grad avansat de deteriorare, potrivit radiochisinau.md.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

În unele cazuri, extindem reparațiile și în curțile din apropierea instituțiilor, deoarece am constatat o stare deplorabilă a infrastructurii în aceste zone, unde nu s-a intervenit de zeci de ani”, a declarat șeful DGMU.

De asemenea, până la începutul noului an școlar se vor reînnoi marcajele la toate trecerile pietonale din apropierea instituțiilor educaționale, se vor instala sau repara indicatoarele rutiere și se va reabilita iluminatul public în aceste zone.

Viceprimarul Ilie Ceban a solicitat pretorilor să securizeze șantierele de construcții în începerii anului  școlar. Ilie Ceban a mai anunțat că în următoarele două săptămâni în oraș vor fi organizate mai multe evenimente, din care cauză unele străzi vor fi închise. Acesta a rugat șoferii să se informeze din timp despre restricțiile operate.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Tags: DGMUIlie CebaninvatamantVitalie Mihalache
Social