X

CĂLĂUL jihadiştilor a fost arestat în Ungaria. Este bănuit că a decapitat zeci de persoane!

Un tribunal din Ungaria a ordonat arestarea unui sirian de 27 de ani suspectat de participare la decapitări în Siria ca membru al grupării Stat Islamic (SI), au anunţat duminică procurori unguri, relatează agenţia Reuters, potrivit agrepres.

Sirianul, identificat anterior de către autorităţile ungare ca fiind F. Hassan, este suspectat de executarea a circa 20 de persoane în 2016, toţi membri ai familiei unui bărbat din oraşul Homs care au refuzat să adere la gruparea Stat Islamic, au precizat procurorii.

Citeşte şi: Netanyahu îşi scurtează vizita în SUA după ce Israelul a fost lovit de rachetele palestinienilor – VIDEO 

În baza unei propuneri a procurorilor unguri, un tribunal din Budapesta a ordonat arestarea sirianului pentru o perioadă de o lună. Conform legii ungare, bărbatul este suspectat de omor comis în cadrul unei acţiuni teroriste şi de pregătire pentru a comite un act terorist.

Potrivit agenţiei MTI, avocatul lui Hassan, Laszlo Kelen, a declarat că sirianul a afirmat că este nevinovat în cadrul audierii sale în calitate de suspect. Kelen nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii.

Citeşte şi: Oman îşi deschide porturi şi aeroporturi pentru armata americană

Autorităţile ungare anchetează de asemenea activităţile anterioare şi conexiunile din Europa ale sirianului, a indicat Centrul ungar de combatere a terorismului, o unitate specială a forţelor de poliţie.

Tags: budapestadecapitariF. HassanHomsLaszlo KelensiriaStat Islamic (SI)Ungaria
Categorii: Externe