Căldura extremă din China face ravagii asupra energiei, culturilor și animalelor

Publicat:

– Căldura extremă din China a făcut ravagii miercuri, în ciuda temperaturilor mai scăzute din unele regiuni. Autoritățile din Yangtze se străduiesc să limiteze daunele provocate de schimbările climatice asupra energiei, culturilor și animalelor , informează mediafax.

Valul de căldură din China, care se întinde pe parcursul a 70 de zile, este cel mai lung și cel mai răspândit înregistrat vreodată, aproximativ 30% din cele 600 de stații meteorologice de-a lungul fluviului Yangtze înregistrând cele mai ridicate temperaturi înregistrate vreodată până vinerea trecută, potrivit Reuters.


Citește și :  Macron îl asigură pe Lapid că un acord asupra programului nuclear iranian va ţine cont de interesele Israelului

Regiunea sud-vestică Chongqing a fost afectată în mod deosebit, un locuitor, Zhang Ronghai, spunând că a rămas atât fără apă, cât și fără curent electric după un incendiu la munte a durat 4 zile în districtul Jiangjin.

“Oamenii trebuie să meargă la un centru energetic aflat la peste 10 km distanță pentru a-și încărca telefoanele”, a declarat Zhang.

Miercuri, imagini distribuite pe serviciul chinezesc Weibo, de tip Twitter, au arătat locuitori și voluntari din Chongqing și Sichuan care se chinuiau și chiar leșinau din cauza căldurii intense în timpul testelor obligatorii COVID-19.

Biroul pentru agricultură din Chongqing a elaborat, de asemenea, măsuri de urgență pentru a proteja efectivele de animale din peste 5.000 de ferme de porci de mari dimensiuni, care s-au confruntat cu “provocări severe” ca urmare a căldurii, arată presa de stat.

Pagubele provocate culturilor și lipsa apei s-ar putea “extinde la alte sectoare legate de alimente, ceea ce ar putea duce la o creștere substanțială a prețurilor sau la o criză alimentară în cel mai grav caz”, a declarat Lin Zhong, profesor la City University of Hong Kong, care a studiat impactul schimbărilor climatice asupra agriculturii din China.

Centrul Național de Meteorologie din China a revizuit miercuri avertizarea națională de căldură la “portocaliu”, după 12 zile consecutive de “alertă roșie”, dar se așteaptă în continuare ca temperaturile să depășească 40 de grade Celsius în Chongqing, Sichuan și în alte părți ale bazinului Yangtze.

O stație meteorologică din Sichuan a înregistrat miercuri o temperatură de 43,9C, cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în această provincie, au precizat meteorologii oficiali pe canalul lor Weibo.

China a avertizat că este deosebit de vulnerabilă la schimbările climatice, iar dezastrele naturale se așteaptă să se înmulțească în anii următori, ca urmare a vremii instabile.

Pe măsură ce seceta se prelungește, presa de stat și-a îndreptat atenția către impactul schimbărilor climatice asupra altor țări.

“Schimbările climatice sunt din nou un semnal de alarmă pentru întreaga lume”, a declarat marți ziarul oficial al organismului de supraveghere a corupției din China, adăugând că valuri de căldură și secete dăunătoare au lovit Europa, Africa și America de Nord în ultimele săptămâni.

China, cea mai mare sursă mondială de emisii de gaze cu efect de seră care provoacă încălzirea climei, s-a angajat să aducă CO2 la un nivel maxim înainte de 2030 și să devină “neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon” până în 2060 și, de asemenea, se grăbește în dezvoltarea energiei regenerabile.

Dar seceta a erodat producția de energie hidroelectrică, iar energia pe bază de cărbune este din nou în creștere, centralele din provincia Anhui crescând producția cu 12% față de anii normali.

Li Shuo, consilier pe probleme climatice la Greenpeace din Beijing, a avertizat că penuria de energie “ar putea fi folosită cu ușurință ca argument pentru a construi mai multe centrale pe cărbune”, dar a spus că o vară cu fenomene extreme pe tot globul ar putea determina luarea mai multor măsuri.

Perspectivele de cooperare internațională pentru combaterea schimbărilor climatice s-au diminuat în urma vizitei din această lună a președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, în Taiwan, o insulă autoguvernată pe care China o revendică ca fiind a sa.

Ca răspuns, China, furioasă, a anulat discuțiile cu Statele Unite privind schimbările climatice, punând capăt unui canal important care a contribuit la elaborarea unor politici mai ecologice.

Citește și : Cetăţeni norvegieni, printre victimele atacului comis într-un hotel din Mogadiscio

China a declarat că schimbările climatice nu pot fi separate de problemele diplomatice mai ample. Săptămâna trecută, ministerul de externe a transmis Statelor Unite că ar trebui să pună capăt boicotului produselor de energie solară din regiunea Xinjiang și să furnizeze fonduri pentru a ajuta țările în curs de dezvoltare să se adapteze.

Statele Unite au interzis importurile din Xinjiang, în încercarea de a proteja piața americană de produsele care ar putea fi afectate de abuzurile privind drepturile omului. China neagă existența acestor abuzuri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ping-pong de acuzații între oamenii legii și Irina Vlah. Candidata nu a putut să se lanseze în cursa prezidențială la Ocnița

Ping-pong de acuzații între oamenii legii și Irina Vlah. Candidata nu a putut să se lanseze în cursa prezidențială la Ocnița Ping-pong de acuzații între...

Zelenski comemorează 83 de ani de la masacrul de la Babi Iar, o râpă lângă Kiev, unde naziştii au executat peste 30.000 de evrei...

Zelenski comemorează 83 de ani de la masacrul de la Babi Iar, o râpă lângă Kiev, unde naziştii au executat peste 30.000 de evrei...

Specialiștii au stabilit cît timp pot să petreacă pe internet copiii

Specialiștii au stabilit cît timp pot să petreacă pe internet copiii Potrivit experților, rețeaua poate ajuta cu adevărat la dezvoltarea copilului, dar folosirea îndelungată a...

Coreea de Nord afirmă că ajutorul militar american pentru Ucraina este o ‘greşeală incredibilă’

Coreea de Nord afirmă că ajutorul militar american pentru Ucraina este o 'greşeală incredibilă' Coreea de Nord, care a fost acuzată de furnizarea ilegală de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.