X

California aşteaptă un nou val de căldură propice incendiilor

Temperaturile ar urma să depăşească 40 de grade Celsius în acest weekend în statul american California, deja lovit luna trecută de incendii violente, scrie AFP, potrivit agerpres.

Mercurul termometrelor este aşteptat să atingă 42,2 grade Celsius la Los Angeles şi 47,8 grade Celsius la Woodland Hills, în zonele situate la nord-vest de al doilea mare oraş din SUA.

Citește și : Indonezia renunţă la o pedeapsă macabră: Cei prinşi fără mască, băgaţi direct în sicriu!

 

Serviciile meteorologice au lansat un apel populaţiei la prudenţă de-a lungul acestui weekend prelungit, lunii fiind sărbătoare (Ziua Muncii) în Statele Unite.

Un val de căldură a lovit deja California la jumătatea lui august, unde o temperatură record de 54,4 grade Celsius la umbră a fost atinsă în Valea Morţii. Una dintre cele mai ridicate temperaturi înregistrate până acum pe Pământ.

Peste 600.000 de hectare de pădure au dispărut în flăcări în multiple incendii care au provocat evacuarea a zeci de mii de persoane.

Riscul de a se produce noi incendii este din nou foarte ridicat în acest weekend.

“Căldură, vânt şi umiditate redusă: un cocteil ideal pentru incendii”, a declarat pentru AFP meteorologul Frank Fisher.

Citește și : Bolivia sesizează CPI împotriva fostului preşedinte Evo Morales

El i-a invitat pe locuitorii din sudul Californiei să rămână acasă în măsura posibilului, să se hidrateze din abundenţă şi să evite orice activitate fizică în exterior.

Temperaturi foarte ridicate sunt aşteptate, de asemenea, în weekend mai la nord, în jurul Golfului San Francisco, şi în statele Nevada şi Arizona.

Tags: californiaStatele UniteSUAValea Morţii
Categorii: Știrile zilei