California eliberează mii de pedofili la mai puțin de un an de la condamnarea lor

Publicat:

„Permitem mult mai multă victimizare”, spune un fost procuror din California

Mii de pedofili condamnați din California au fost eliberați din închisoare după ce au petrecut mai puțin de un an în închisoare, a constatat o analiză recentă. “Statisticile arată clar că pedofilii nu se reformează. Vor ieși și vor comite din nou aceleași infracțiuni”, a declarat pentru Daily Mail, fostul procuror în crime sexuale din Los Angeles, Samuel Dordulian.

Folosind site-ul web Megan’s Law din California, Daily Mail a descoperit că au existat peste 7.000 de infractori sexuali condamnați pentru „acte lascive cu un copil sub 14 ani”, dar eliberați din închisoare în mai puțin de un an de la condamnare.


Citește și:  Ungaria riscă să rămână FĂRĂ miliardele de euro de la Bruxelles

“Lăsându-i pe acești oameni să iasă mai devreme, permitem să fie mult mai multe victimie. Și asta este terifiant”, a adăugat Dordulian.

În plus, raportul a constatat că prădătorii condamnați pentru abuz sexual continuu asupra unui copil au petrecut mai puțin de un an în închisoare, precum și trei cazuri de condamnați care au răpit copii sub 14 ani „cu intenția de a comite acte cu caracter sexual” și aproape 40 de cazuri de sodomie cu un copil sub 16 ani.

Raportul se bazează pe date anterioare anului 2019 din cauza „blocurilor digitale” care au fost adăugate pe site-ul Megan’s Law, care împiedică analize mai recente, potrivit publicației. Site-ul arată că în prezent există 61.770 de infractori sexuali în California, deși nu este clar câți sunt pedofili.

Ancheta a examinat 54.986 de infractori sexuali enumerați pe site-ul Megan’s Law în iulie 2019 și a constatat că 76% dintre infractori au comis infracțiuni care implică copii. Datele au fost determinate prin compararea datelor publicate ale condamnării unui pedofil cu data eliberării acestuia.

Pedofilii condamnați ispășesc în medie doi ani și 10 luni în închisoare, se mai arată în raport.

‘Legea lui Megan’ este o lege federală care impune autorităților de aplicare a legii să pună la dispoziția publicului informațiile despre infractorii sexuali. A fost adoptată sub administrația Clinton după uciderea lui Megan Kanka, în vârstă de 7 ani, crimă petrecută în New Jersey, în 1994.

Congresmanul de California, republicanul Darrell Issa, a criticat concluziile raportului într-un comentariu pentru Fox News, argumentând că statul trebuie fie să demonstreze că datele nu sunt adevărate, fie să repare imediat politicile care permit eliberările timpurii.

„Acest raport tulburător reprezintă o provocare critică pentru California: dovediți că nu este adevărat sau luați măsuri imediate pentru a inversa politicile care contrazic orice simț al dreptății. Spiritul care a făcut ca ‘Legea lui Megan’ să devină realitate este la fel de important, acum mai mult ca niciodată, pentru siguranța publică și trebuie să fie un standard clar și consistent pentru adevăr în condamnarea celor mai violenți și periculoși infractori.”

Președinta GOP din California, Jessica Millan Patterson, a adăugat într-un comentariu pentru Fox News că „nimic nu ar trebui să fie mai important decât siguranța și bunăstarea copiilor noștri”.

„Cu toate acestea, politicile blânde împotriva criminalității, susținute de guvernatorul radical Gavin Newsom, l-au trezit pe procurorul George Gascón și democrații din California i-au pus în pericol pe cei mai tineri și cei mai vulnerabili cetățeni ai statului nostru. A permite o eliberare rapidă din sptatele gratiilor pentru mii de criminali condamnați este absolut reprobabil”, a continuat ea.

Dordulian a spus că unele politici susținute de guvernatorul democrat Gavin Newsom au permis pedepsele scurte ale condamnaților.

„Cu Newsom, au adoptat o mulțime de legislații în care permit condamnarea, le permit oamenilor să se întoarcă și există un impuls pentru a avea mai puțin timp petrecut în închisoare”, a spus Dordulian.

„Acesta a fost impulsul dat în ultimii cel puțin cinci ani: eliberarea oamenilor din închisoare mult mai devreme decât prevedeau pedepsele inițiale”.

Un purtător de cuvânt al biroului guvernatorului Newsom a declarat ulterior că „pare să existe o lipsă de înțelegere a rolului statului față de rolul procurorilor și judecătorilor locali”.

„Ca și în multe alte state, în California, autoritatea de a acuza, a urmări și a condamna persoanele care au comis infracțiuni sexuale este lăsată în seama procurorilor districtuali, apoi judecătorilor de la nivelul ținutului local”, a spus purtătorul de cuvânt. „Este esențial ca procurorii locali să-și folosească puterea pentru a-i acuza pe infractori și a li se cere să răspundă pentru faptele comise în cea mai mare măsură a legii. Statul California și-a consolidat eforturile de a reține infractorii prin extinderea finanțării pentru aplicarea legii pentru a urmări și aresta prădătorii online. În plus, statul desfășoară operațiuni eficiente cu oficiali federali și locali de aplicare a legii și a lansat echipe regionale menite să combată traficul de ființe umane și să-i prindă pe acești prădători sexuali.”

Citește și: Scrisoarea folosită în atacul de la ambasada ucraineană din Madrid, expediată prin poșta tradițională

Procuratura generală din California nu a răspuns imediat solicitării de a oferi comentarii suplimentare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Recean: Antreprenorii din Ceadîr-Lunga reușesc să-și extindă piețele de desfacere și contribuie la creșterea economică a țării

Recean: Antreprenorii din Ceadîr-Lunga reușesc să-și extindă piețele de desfacere și contribuie la creșterea economică a țării În cadrul vizitei sale în municipiul Ceadîr-Lunga, prim...

Șeful Marelui Stat Major, în vizită la mai multe unități militare din municipiul Ungheni și Bălți

Șeful Marelui Stat Major, în vizită la mai multe unități militare din municipiul Ungheni și Bălți Șeful Marelui Stat Major, generalul Eugen Ohladciuc, a vizitat...

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu ‘capitulare’ Kievului

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu 'capitulare' Kievului Rusia este gata să ia în considerare...

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava Un atac cu rachete al forţelor armate ruse...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.