California este PÂRJOLITĂ de cele mai mari incendii de vegetaţie din istorie

Publicat:

Pompierii continuă să facă progrese în lupta cu incendiile istorice, trei dintre acestea numărându-se în prezent printre cele mai mari incendii de vegetaţie înregistrate în California, relatează miercuri agenţia DPA, potrivit agerpres.

Incendiul denumit August Complex – izbucnit la 17 august 17 în Pădurea Naţională Mendocino – a devenit al nouălea cel mai mare incendiu din istoria statului după ce a mistuit 98.000 de hectare, conform Departamentului californian de protecţie împotriva incendiilor (CalFire).


Citeşte şi: Trump demontează zvonurile privind starea sa de sănătate: Fake News!

Un alt incendiu de vegetaţie istoric este SCU Lightning Complex, al doilea ca amploare din istoria statului, cu peste 157.800 de hectare afectate, dar şi LNU Lightning Complex, care a ars peste 151.700 de hectare, al treilea ca amploare din istoria Californiei.

Reprezentanţii departamentului de pompieri au declarat că echipajele câştigă teren în lupta cu flăcările, iar locuitorii evacuaţi se pot întoarce la casele lor.

Începând de marţi dimineaţă, incendiul August Complex – iniţial o serie de 37 de focare, care între timp s-au unit sau au fost stinse – se afla în proporţie de 20% sub controlul pompierilor.

SCU Lightning Complex – care a debutat sub forma unei serii de aproximativ 20 de focare în comitatele Contra Costa, Alameda, Santa Clara, Stanislaus şi San Joaquin – este în prezent controlat în proporţie de 70%.

LNU Lightning Complex – care a mistuit zone din comitatele Napa, Sonoma, Lake, Solano, Yolo şi Colusa – este controlat de pompieri în proporţie de 66%.

”Încă mai avem mult de lucru, dar proporţia zonelor aflate sub control creşte”, a declarat Daniel Berlant, reprezentant al CalFire, într-o informare video transmisă luni.

În pofida progresului înregistrat, incendiile combinate au avut un impact uriaş asupra statului.

Începând de la data de 15 august – debutul a ceea ce autorităţile au denumit un ”asediu al fulgerelor” după ce statul a fost lovit de aproape 14.000 de fulgere – echipajele de pompieri au trebuit să lupte cu peste 900 de noi incendii de vegetaţie care au ars în total circa 598.934 de hectare, potrivit Cal Fire.

În primele opt luni ale anului trecut au fost consemnate aproximativ 4.600 de incendii care au ars în jur de 25.495 de hectare. ”O creştere semnificativă nu doar a numărului incendiilor până la această oră, ci şi a suprafeţelor arse”, a precizat Berlant.

Vezi şi: Ruşii au testat cea mai mare bombă nucleară – VIDEO

”Şi, din punct de vedere istoric, septembrie şi octombrie sunt lunile în care California are parte de cele mai mari şi mai dăunătoare incendii de vegetaţie”, a adăugat el.

Furtuna de foc a devastat regiuni întregi din peisajul statului american, lăsând în urmă suprafeţe arse, suficient de mari încât să poată fi văzute din spaţiu.

Adunate la un loc, incendiile recente au distrus peste 3.000 de structuri din California, potrivit Cal Fire.

Opt decese au fost raportate, asociate incendiilor.

Printre victime se numără un pompier care şi-a pierdut viaţa în Pădurea Naţională Mendocino, la nord de San Francisco, au indicat luni autorităţile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

FOTO/ Un artefact arheologic vechi de circa 4 500 de ani a fost descoperit în raionul Slobozia

FOTO/ Un artefact arheologic vechi de circa 4 500 de ani a fost descoperit în raionul Slobozia Arheologii au descoperit un artefact rar din piatră...

Peste 1400 de refugiați și-au găsit de lucru în Republica Moldova. În ce domeniu activează cei mai mulți

Peste 1400 de refugiați și-au găsit de lucru în Republica Moldova. În ce domeniu activează cei mai mulți De la începutul războiului în Ucraina și...

Cel mai înalt munte din lume, cel mai poluat. Cel puţin 50 de tone de gunoaie îngheţate se află în ultimul popas al alpiniştilor

Cel mai înalt munte din lume, cel mai poluat. Cel puţin 50 de tone de gunoaie îngheţate se află în ultimul popas al alpiniştilor Cel...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.