Cambodgia urmează exemplul ţărilor vecine şi trimite tone de gunoi înapoi în Occident

Publicat:

Cambodgia a anunţat că va returna 83 de containere pline cu deşeuri din plastic în ţara sau ţările de provenienţă şi va amenda importatorul după ce încărcătura a fost descoperită de autorităţi într-un port, relatează miercuri DPA, potrivit agerpres.

Anunţul făcut de Ministerul Mediului vine în contextul înmulţirii controverselor şi îngrijorărilor publice legate de importurile de deşeuri în statele din Asia de Sud-Est din ţările industrializate.


Citeşte şi: Camera Reprezentanţilor îl acuză pe Trump de rasism

Media locale au publicat fotografii în care pot fi observate containerele din oraşul-port autonom Sihanoukville de pe coasta de sud-vest a Cambodgiei încărcate cu baloţi de deşeuri plastice.

Purtătorul de cuvânt al ministerului, Neth Pheaktra, a declarat că autorităţile investighează originea deşeurilor din plastic astfel încât încărcătura să poată fi retrimisă în ţara sau ţările de origine.

”Autorităţile vor afla de unde provin aceste containere încărcate cu deşeuri. De asemenea, în concordanţă cu legislaţia noastră, va fi amendată compania care a importat deşeurile din plastic”, a precizat Pheaktra.

”Cambodgia nu este o groapă de gunoi”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Autorităţile au deschis containerele care, potrivit etichetelor, ar fi trebuit să conţină materii prime reciclabile. Operaţiunea a avut loc marţi, după ce containerele au stat în port timp de câteva luni, a declarat Pheaktra.

Cambodgia a interzis importurile de deşeuri din plastic în urmă cu două decenii, a amintit el.

Citeşte şi: Racheta descoperită în Italia a fost la un moment dat vândută de Qatar

Săptămâna trecută, Indonezia a anunţat că va returna 49 de containere cu deşeuri din plastic în mai multe ţări dezvoltate din care acestea provin. Un purtător de cuvânt al autorităţii vamale indoneziene a precizat că deşeurile, aflate pe insula Batam de la sud de Singapore, vor ajunge în Statele Unite, Germania, Franţa, Australia şi Hong Kong. Luna trecută, guvernul de la Jakarta a returnat în SUA cinci containere de deşeuri similare, în care se găsiseră materiale interzise.

DPA relatează că în întreaga regiune se fac eforturi de a opri importurile ilegale de deşeuri. În Indonezia şi alte ţări din sud-estul Asiei ajung tot mai multe deşeuri din plastic provenite din ţările industrializate, după ce China şi-a sistat anul trecut importurile de astfel de reziduuri, pentru a reduce poluarea. Indonezia, Malezia, Filipine şi alte state avertizează acum că nu vor să se transforme în gropi de gunoi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Veronica Dragalin: În ultimii doi ani a scăzut mult încrederea procurorilor în vetting

Veronica Dragalin: În ultimii doi ani a scăzut mult încrederea procurorilor în vetting În ultimii doi ani a scăzut mult încrederea procurorilor în procesul de...

O femeie, medic stomatolog, din R. Moldova, ucisă cu bestialitate în propriul său cabinet stomatologic din Brăila

O femeie, medic stomatolog, din R. Moldova, ucisă cu bestialitate în propriul său cabinet stomatologic din Brăila Momente de groază, aseară, în Brăila. Un medic...

Radu Marian: Actualul guvern a construit de trei ori mai multe drumuri

Radu Marian: Actualul guvern a construit de trei ori mai multe drumuri Radu Marian, deputat PAS, a scris că actualul guvern a construit de trei...

O companie farmaceutică germană intenționează să intre pe piața farmaceutică din Moldova

O companie farmaceutică germană intenționează să intre pe piața farmaceutică din Moldova Un grup farmaceutic german, cunoscut pentru portofoliul său impresionant în oncologie, hematologie, urologie...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.