Cambridge Analytica l-ar fi abordat pe un consultant britanic înaintea alegerilor parlamentare din România

Publicat:

Un consultant britanic, Rupert Wolfe Murray, susţine că a fost abordat de Cambridge Analytica înaintea alegerilor parlamentare din România, din 2016, pentru a lucra pentru Partidul Social Democrat, scrie abcnews, potrivit news.ro .

Conform sursei citate, Rupert Wolfe Murray a declarat miercuri pentru AP că Mark Turnbull, reprezentant al Cambridge Analytica, l-a contactat în august 2016.


Citește și : Franța : Peste 140 de manifestaţii împotriva reformelor preşedintelui Emmanuel Macron

El a invocat un e-mail în care Turnbull explica că două persoane ar urma să fie incluse în echipa de campanie, pentru a oferi consiliere pe teme de strategie şi asistenţă în timpul campaniei, pentru următoarele două – trei luni.

Wolfe Murray a susţinut că a respuns oferta, pentru că el nu lucrează pentru partide politice.

Rupert Wolfe-Murray este jurnalist şi regizor de documentare. El a scris pentru Dilema Veche şi a locuit o vreme în România.

Societatea de analiză a datelor Cambridge Analytica se află în centrul unui scandal, fiind acuzată că a cules informaţii private de la peste 50 de milioane de utilizatori Facebook fără acordul acestora, cu scopul de a dezvolta tehnici de susţinere în campania prezidenţială din 2016 a lui Donald Trump.

Citește și : Theresa May avertizată de deputaţii conservatori să protejeze industria britanică de pescuit post-Brexit

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.