X

Camera Reprezentanţilor din SUA aprobă un buget-record pentru apărare

Camera Reprezentanţilor din Statele Unite a aprobat, joi, un proiect care prevede acordarea unui buget-record pentru apărare, în valoare de 858 de miliarde de dolari, cu 45 de miliarde de dolari în plus faţă de ceea ce a solicitat Administraţia Joseph Biden , informează mediafax.

Proiectul a fost aprobat cu un raport de voturi de 350 la 80 în Camera Reprezentanţilor, fiind trimis acum spre aprobarea Senatului.

Citește și :  Zelenski, desemnat ‘Persoana Anului 2022’ de revista americană Time

Planul bugetar pentru anul fiscal 2023 prevede fonduri de 858 de miliarde de dolari pentru apărare, inclusiv o majorare de 4,6% a salariilor, achiziţii de armament, nave şi avioane. O clauză a proiectului prevede fonduri speciale pentru asistenţă militară destinată Taiwanului, în contextul riscurilor militare generate de Beijing, precum şi menţinerea asistenţei pentru Ucraina.

“Acest proiect reflectă exercitarea autorităţii Congresului în materie de autorizare şi supraveghere”, a afirmat politicianul democrat Adam Smith, preşedintele Comisiei pentru Servicii Armate a Camerei Reprezentanţilor.

Proiectul bugetului apărării va trebui aprobat în aceeaşi formă de către Senatul SUA.

Citește și : Putin crede că riscul de război nuclear creşte, dar asigură că Rusia nu va folosi prima arma atomică

 

Tags: bugetCamera ReprezentantilorJoseph BidenSUA
Categorii: Știrile zilei