X

Camera Reprezentanţilor din SUA cere informaţii interne din partea Amazon, Facebook, Apple și Google

Camera Reprezentanților din SUA a solicitat e-mailuri interne, informații financiare detaliate și alte înregistrări de la directorii companiilor de top ca Amazon, Facebook, Apple și Google Alphabet, lărgind probele antimonopol ale Big Tech, transmite Reuters, potrivit mediafax.

În ultimul deceniu au fost realizate cercetări prin e-mailurile directorilor generali ai companiilor Apple, Tim Cook, Amazon Jeff Bezos, Facebook Mark Zuckerberg și Alphabet Larry Page, unde au fost inspectate printre altele, achizițiile.

Citește și : British Airways anulează sute de zboruri din 27 septembrie înainte de următoarea grevă a piloţilor

Acțiunile Apple au scăzut cu aproximativ 1,8% după deschiderea pieței. În timp ce Apple a fost menționată ca o potențială țintă, Camera Reprezentanţilor a oferit primele dovezi concrete ale unei ample investigații antitrust.

Apple s-a confruntat cu critici conform cărora politicile și algoritmii din App Store își susțin propriile produse și înăbușesc aplicațiile terților.

Luni, Avocatul General din Texas a condus grupul de avocați generali al unui număr de 50 de state din SUA, în cazul în care Google ar abuza de puterea sa pe piață de publicitate.

Citește și : Producţia de petrol a Arabiei Saudite, afectată de un atac cu drone lansat de rebelii yemeniţi houthi

Tags: AlphabetamazonAppleCamera ReprezentantilorfacebookSUA
Categorii: Știrile zilei