X

Camera Reprezentanţilor va verifica dacă Trump l-a îndemnat pe Cohen să mintă despre proiectul imobiliar din Rusia

Comisii ale Camerei Reprezentanţilor vor verifica informaţiile apărute în presă potrivit cărora preşedintele Donald Trump i-ar fi cerut fostului avocat Michael Cohen să mintă despre proiectul imobiliar din Rusia în cursul audierilor din Congres, scrie mediafax.

“Vom face ce este necesar pentru a afla dacă aceste informaţii sunt adevărate”, a reacţionat congresmanul democrat Adam Schiff, preşedintele Comisiei pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor.

Citește și : Bulgaria: 43 de arestări în cadrul unei operaţiuni împotriva finanţării terorismului internaţional

“Este vorba de unele dintre cele mai grave acuzaţii de până acum”, a apreciat Schiff, citat de agenţia Associated Press.

La rândul său, Jerrold Nadler, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Judiciare din Camera Reprezentanţilor, a explicat că îndrumarea unui subordonat să mintă în Congres este infracţiune federală. “Comisia pentru Afaceri are sarcina de a afla adevărul, vom face acest lucru”, a spus Jerrold Nadler.

Surse citate de site-ul BuzzFeed News au declarat că Donald Trump i-a cerut lui Michael Cohen să mintă în audierile din Congres despre negocierile cu Rusia privind construirea unui imobil în Moscova.

Opoziţia democrată deţine controlul asupra Camerei Reprezentanţilor.

Citește și : Soţia fostului director al Interpolului Meng Hongwei, cere azil în Franţa

Tags: Adam SchiffCamera ReprezentantilorcongresDonald TrumpMichael Cohenrusia
Categorii: Știrile zilei