Camerea Reprezentanţilor adoptă măsuri pentru a atenua impactul coronavirusului asupra economiei

Publicat:

Camera Reprezentanţilor Statelor Unite a aprobat sâmbătă în zori cu o largă majoritate un pachet de măsuri pentru a atenua impactul coronavirusului asupra economiei ţării, informează France Presse, scrie agerpres.

În plină campanie prezidenţială, republicanii şi democraţii au reuşit în sfârşit să se înţeleagă, încurajaţi de preşedintele Donald Trump. Adoptat cu 363 de voturi pentru şi 40 împotrivă de Camera Reprezentanţilor, controlată de democraţi, textul trebuie acum examinat de Senat, cu majoritate republicană.


Citește și : Von der Leyen: Vom face tot ce este necesar pentru a sprijini europenii şi economia europeană

“Suntem mândri că am ajuns la un acord cu administraţia pentru a rezolva provocările majore”, a scris anterior preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi adresându-se grupului său parlamentar.

Potrivit dnei Pelosi, textul oferă “depistare gratuită pentru orice persoană având nevoie să fie testată, inclusiv pentru cei care nu au asigurare”, precum şi un concediu medical “de urgenţă”, cu “două săptămâni şi până la trei luni de concediu din motive familiale sau medicale”.

Statele Unite nu au un sistem universal de servicii de sănătate şi milioane de americani nu sunt sau sunt prost asiguraţi, în timp ce concediul medical plătit este disponibil numai pentru o minoritate de angajaţi, dintre care mulţi sunt plătiţi cu ora.

Acest lucru face ca societatea americană să fie mai vulnerabilă la epidemie, deoarece mulţi oameni nu pot să-şi întrerupă lucrul pentru a rămâne acasă.

Proiectul de lege mai prevede un acces mai uşor la asigurări de şomaj, precum şi la bunuri alimentare, în special pentru copiii fără şcoală pentru a preveni răspândirea, şi de asemenea deblochează fonduri federale pentru a finanţa programul “Medicaid”, care acoperă sănătatea americanilor cu cele mai mici venituri.

Citește și : Rusia îşi va reduce legăturile aeriene cu UE, Norvegia şi Elveţia

După votul din Camera Reprezentanţilor, textul va trebui aprobat în Senat, care nu se va reuni până luni după-amiază, şi apoi semnat de Donald Trump pentru a intra în vigoare.

Planul de sprijinire a economiei a fost anunţat cu mare pompă luni de către Donald Trump, care a făcut din economie unul dintre principalele sale argumente de campanie. El a fost apoi subiectul unor discuţii aprige cu democraţii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina a avut șansa să distrugă avioane de război rusești/ Casa Albă: ‘NU’, acum e prea târziu

Ucraina a avut șansa să distrugă avioane de război rusești/ Casa Albă: 'NU', acum e prea târziu Ucraina încă mai bombardează aerodromuri rusești, dar numai...

Recean: Felicitări celor 612 localități care au câștigat finanțarea proiectelor în cadrul programului ‘Satul European’

Recean: Felicitări celor 612 localități care au câștigat finanțarea proiectelor în cadrul programului 'Satul European' Decizia privind aprobarea listei celor 612 proiecte selectate spre finanțare...

Guvernul a confirmat în funcții directorii a trei Agenții

Guvernul a confirmat în funcții directorii a trei Agenții Guvernul a confirmat astăzi în funcții directorii a trei Agenții. Decizia a fost necesară după ce...

Fermierii sunt rugați să supravegheze starea de sănătate a animalelor domestice și sălbatice (ANSA)

Fermierii sunt rugați să supravegheze starea de sănătate a animalelor domestice și sălbatice ANSA informează că supravegherea stării de sănătate a animalelor sau păsărilor domestice...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.