Camion frigorific care transporta migranţi, oprit la graniţa cu România

Publicat:

Poliţia bulgară a oprit luni un camion frigoric care transporta 15 migranţi din Siria, Irak şi Afganistan şi a arestat doi şoferi greci, relatează DPA, scrie agerpres.

Camionul, programat să se îndrepte spre Ungaria, venea din Grecia şi a fost interceptat la Vidin, la graniţa cu România, a precizat Ministerul de Interne de la Sofia.


Citește și : Belgia suspendă procedura de extrădare în Spania a lui Puigdemont

În ciuda faptului că mai multe ţări de pe ruta balcanică şi-au închis graniţele la apogeul crizei migraţiei în urmă cu patru ani, migranţii continuă să folosească acest traseu în încercarea de a ajunge în ţările bogate din Europa.

După ce mai mult de un milion de migranţi au folosit această rută în peste zece luni în 2015-2016, graniţele au fost închise pentru a opri fluxul de persoane care fug de conflicte şi de dificultăţile economice şi ajung în state din UE fără verificări amănunţite.

Migranţii plătesc în mod frecvent traficanţi pentru a-i trece prin diferite ţări şi peste diferite graniţe, deseori riscându-şi viaţa.

Citește și : UE prelungeşte sancţiunile împotriva Belarusului

În august 2015, 71 de persoane au murit sufocate într-un camion similar cu cel oprit în Bulgaria, încercând să treacă prin Ungaria pentru a ajunge în Austria.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună Pe măsură ce luna plină strălucește pe cerul nopții în acest...

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus La sfârșitul lunii iunie, Tribunalul Regional Minsk l-a condamnat la moarte pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.