X

Camionagii brazilieni au DEBLOCAT şoselele din ţară

Poliţia Rutieră din Brazilia a confirmat joi că toate blocajele care împiedicau circulaţia pe drumurile ţării, instalate de camionagii care nu acceptau triumful lui Luiz Inacio Lula da Silva împotriva preşedintelui în exerciţiu Jair Bolsonaro, au fost ridicate, transmite EFE, potrivit agerpres.

”Toate şoselele federale (sunt) libere de blocaje”, au scris forţele de poliţie într-un mesaj publicat pe Twitter.

Citeşte şi: Netanyahu REVINE şi consecinţele sunt SEISMICE – Black News

Potrivit autorităţii rutiere, au fost ridicate 936 de bariere care împiedicau traficul pe principalele drumuri ale statului sud-american.

Poliţia Rutieră a informat totodată că au mai rămas pe poziţii 24 de bariere parţiale în 5 din cele 27 de state braziliene, trei dintre ele amplasate în Amazonia braziliană – în statele Amazonas, Pará şi Roraima -, dar şi în Mato Grosso şi Mato Grosso do Sul, aflate la graniţele cu Bolivia şi Paraguay.

După trei zile în care principalele şosele ale ţării au fost blocate, barajele au început să fie ridicate în ritm mai alert joi, după un mesaj transmis de preşedintele în exerciţiu Jair Bolsonaro, care, într-o înregistrare video difuzată pe reţelele sociale în noaptea de miercuri spre joi, a cerut respectarea dreptului la circulaţie a persoanelor.

Citeşte şi: Greta Thunberg: ‘Este timpul să transformăm sistemul capitalist opresiv și rasist al Occidentului! – Black News

Protestele au început încă din noaptea alegerilor, duminică, după ce s-a anunţat victoria lui Lula, care cu 51,9% l-a devansat în turul doi al scrutinului prezidenţial din Brazilia pe contracandidatul său Bolsonaro, care a obţinut 49,1% din voturi.

Mişcarea camionagiilor a început să piardă din forţă după ce Bolsonaro, care spera să fie reales, şi-a recunoscut implicit înfrângerea marţi, după aproape două zile de tăcere.

Tags: BraziliacamionagiiJair BolsonaroLuiz Inacio Lula da Silva
Categorii: Știrile zilei