Camionul ‘morții’ din Essex: Vietnamul condamnă cu fermitate traficul de fiinţe umane

Publicat:

Vietnamul a afirmat sâmbătă că traficanţii de fiinţe umane trebuie pedepsiţi cu stricteţe, după ce poliţia britanică a anunţat vineri seară că probabil cei 39 de oameni găsiţi morţi într-un camion în apropiere de Londra săptămâna trecută sunt vietnamezi, relatează Reuters, potrivit agerpres.

“Ambasada Vietnamului la Londra a fost informată de poliţia din Essex că există cetăţeni vietnamezi, neidentificaţi, printre cele 39 de victime în incidentul cu camionul”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe vietnamez Le Thi Thu Hang într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.


Citește și : Tiruri de ‘proiectile’ din Gaza spre Israel, o casă a fost lovită

“Vietnamul condamnă cu fermitate traficul de fiinţe umane şi îl consideră o infracţiune gravă; traficanţii trebuie pedepsiţi cu stricteţe”, a adăugat Le Thi Thu Hang în comunicatul de sâmbătă.

Între timp, poliţia a anunţat vineri seară că acum crede că toate cele 39 de persoane găsite moarte într-un camion în apropiere de Londra pe 23 octombrie sunt vietnamezi.

Poliţia din Vietnam a arestat două persoane şi a chemat altele vineri la audieri, sub suspiciunea de implicare în decesele din camion.

Purtătoarea de cuvânt a mai precizat în comunicat că Vietnamul cooperează îndeaproape cu poliţia britanică pentru a verifica identităţile victimelor şi a făcut apel la alte ţări să coopereze în infracţiunile legate de traficul de fiinţe umane.

Citește și : ONU va examina proiectul preşedintelui Erdogan privind refugiaţii sirieni

“Aceasta este o tragedie umanitară. Suntem profund întristaţi şi vrem să transmitem condoleanţele noastre familiilor victimelor şi să le urăm să depăşească cât mai repede această mare durere şi pierdere”, a mai afirmat Hang.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.