Campania electorală pentru alegerile municipale şi regionale din Spania, marcată de mai multe cazuri de fraudă

Publicat:

Campania electorală pentru alegerile municipale şi regionale de duminică din Spania, care se încheie vineri, a fost marcată în ultima sa parte de mai multe cazuri de presupusă cumpărare de voturi care au afectat Partidul Socialist, aflat la putere, transmite AFP, potrivit agerpres.

Primul dintre aceste cazuri a izbucnit în enclava Melilla, situată pe coasta de nord a Marocului.


Citește și : ATAC armat în Japonia: Patru oameni au fost ucişi!

Potrivit prefecturii, 10 persoane au fost arestate la începutul acestei săptămâni pentru implicarea lor într-un presupus sistem de cumpărare de voturi prin corespondenţă. Potrivit presei, familiilor aflate în dificultate li s-au oferit între 50 şi 200 de euro în schimbul votului lor.

La Mojacar, o mică localitate din Andaluzia (sud), şapte persoane arestate miercuri urmează să fie prezentate vineri instanţei, a anunţat Garda Civilă. Potrivit televiziunii publice, voturile au fost cumpărate în acest oraş în schimbul a 100 de euro.

În Albudeite, localitate din regiunea vecină Murcia (sud-est), 13 persoane au fost arestate joi într-un alt caz, potrivit Gărzii Civile. După ce au fost inculpaţi, cei în cauză au fost eliberaţi în aşteptarea procedurilor judiciare ulterioare.

La Mojacar, ca şi la Albudeite, sunt implicaţi membri ai Partidului Socialist al premierului Pedro Sanchez, ceea ce a determinat opoziţia de dreapta să solicite poziţia şefului guvernului, care pentru moment păstrează tăcerea asupra acestor cazuri.

“Îi cerem preşedintelui guvernului cea mai mare responsabilitate şi să clarifice ceea ce se întâmplă”, a declarat joi Alberto Nunez Feijoo, liderul Partidului Popular (PP, conservator), principala formaţiune a opoziţiei de dreapta.

Potrivit presei, plângeri pentru presupuse fraude electorale au fost depuse în alte două localităţi de către Partidul Socialist împotriva PP.

Citește și : NATO promite o cooperare mai strânsă în regiunea baltică

 

Spaniolii îşi aleg duminică primarii şi consiliile în 12 din cele 17 regiuni ale ţării.

Acest dublu scrutin municipal şi regional este văzut ca o repetiţie generală înaintea alegerilor parlamentare programate pentru sfârşitul anului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.