Campania Kamalei Harris spune că a strâns 200 de milioane de dolari în numai o săptămână

Publicat:

Campania Kamalei Harris spune că a strâns 200 de milioane de dolari în numai o săptămână

Campania electorală a vicepreşedintei americane Kamala Harris a anunţat că a strâns 200 de milioane de dolari şi a înscris 170.000 de noi voluntari în săptămâna care a trecut de când a devenit candidat la preşedinţie, relatează Reuters.

Preşedintele american Joe Biden a renunţat duminica trecută la candidatura pentru realegere şi a declarat că o susţine pe Harris pentru votul din noiembrie împotriva fostului preşedinte republican Donald Trump, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

“În săptămâna de când am început, Kamala Harris a strâns 200 de milioane de dolari. 66% din această sumă provine de la donatori noi. Am înscris 170.000 de voluntari noi”, a postat duminică pe X Rob Flaherty, adjunctul şefului de campanie al lui Harris.

Harris a obţinut sprijinul majorităţii delegaţilor la Convenţia Naţională Democrată, ceea ce îi dă siguranţa că va deveni oficial candidatul partidului la preşedinţie, luna viitoare.

Biden s-a retras din cursă pe fondul îndoielilor legate de vârsta şi sănătatea sa, după o prestaţie ezitantă în dezbaterea cu rivalul Donald Trump de la sfârşitul lunii iunie.

Biden s-a angajat să rămână în funcţia de preşedinte până la încheierea mandatului său, la 20 ianuarie 2025.

Harris, prima femeie de culoare şi prima americancă de origine asiatică care a ocupat funcţia de vicepreşedinte, a strâns primii 100 de milioane de dolari în numai 36 de ore de la anunţul lui Biden, a declarat biroul său.

Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

Preluarea ştafetei de către Harris a revigorat o campanie care se clătina puternic pe fondul îndoielilor democraţilor cu privire la şansele lui Biden de a-l învinge pe Trump sau la capacitatea acestuia de a continua să guverneze, dacă ar fi câştigat.

Mitch Landrieu, co-preşedinte al campaniei, a declarat duminică pentru MSNBC că Harris a avut una dintre cele mai bune săptămâni pe care personal le-a văzut în politică în ultimii 50 de ani, dar a avertizat că va fi “o cursă foarte strânsă” cu fostul preşedinte republican.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

UNESCO încheie înscrierile din acest an pe Lista Patrimoniului Mondial cu 26 de noi situri adăugate

UNESCO încheie înscrierile din acest an pe Lista Patrimoniului Mondial cu 26 de noi situri adăugate Comitetul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură...

Putin avertizează SUA că desfăşurarea de rachete în Germania poate provoca o criză ca în Războiul Rece

Putin avertizează SUA că desfăşurarea de rachete în Germania poate provoca o criză ca în Războiul Rece Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat duminică Statele...

Cantitatea de miere exportată s-a dublat de la început de 2024

Cantitatea de miere exportată s-a dublat de la început de 2024 În primele luni din 2024, apicultorii din Republica Moldova au reușită să exporte 1.898...

Atac cu acid în parcul central din municipiul Bălți

Atac cu acid în parcul central din municipiul Bălți Sursele susțin că bărbatul în vârstă de 50 de ani ar fi fost în stare de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.