Campania lui Biden a depăşit cheltuielile şi veniturile campaniei lui Trump în luna iunie

Publicat:

Campania lui Biden a depăşit cheltuielile şi veniturile campaniei lui Trump în luna iunie

Campania electorală a preşedintelui Joe Biden a strâns mai mult şi a cheltuit mai mult decât contracandidatul său Donald Trump, conform declaraţiilor publicate sâmbătă, relatează Reuters.

Principalul cont de campanie al lui Biden a încasat 64 de milioane de dolari în iunie şi a cheltuit 59 de milioane de dolari, în mare parte pe reclame electorale, încheind luna iunie cu 95 de milioane de dolari în bancă, potrivit unui document depus la Comisia electorală federală, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Contul principal al republicanului Trump a raportat că a strâns 21 de milioane de dolari în iunie şi a cheltuit aproximativ 10 milioane de dolari, având 128 de milioane de dolari în numerar la sfârşitul lunii.

Biden, 81 de ani, a strâns peste 5 milioane de dolari în cele trei zile care au urmat dezbaterii sale din 27 iunie împotriva lui Trump, 78 de ani, în care preşedintele s-a bâlbâit şi nu a reuşit să contracareze energic atacurile lui Trump, care au inclus numeroase afirmaţii false.

Dar în această lună, Biden s-a confruntat cu un val de apeluri din partea aleşilor democraţi de a se retrage din cursă, iar strângerea sa de fonduri ar fi scăzut până acum..

Biden şi Trump au fost într-o cursă strânsă în sondajele naţionale, deşi Trump a condus în mai multe sondaje în statele care ar putea determina câştigătorul alegerilor prezidenţiale din 5 noiembrie.

De la începutul lunii iulie, 35 de congresmeni democraţi i-au cerut public lui Biden să renunţe la candidatura sa pentru realegere, mulţi dintre aceştia invocând vârsta sa înaintată şi dificultăţile întâmpinate pe scena dezbaterilor. Se pare că mai multe evenimente de strângere de fonduri pentru Biden au fost suspendate deoarece unii donatori importanţi l-au îndemnat pe Biden să renunţe.

În cazul în care Biden se retrage din cursă, controlul asupra fondurilor campaniei sale ar putea trece la vicepreşedintele Kamala Harris, în cazul în care aceasta devine candidatul democrat.

Alternativ, Biden şi-ar putea transfera fondul către Partidul Democrat, care este deja un important colector de fonduri pentru efortul său de realegere şi a raportat că a strâns 39 de milioane de dolari în luna iunie.

Principalul cont de strângere de fonduri pentru Partidul Republican al lui Trump a strâns 67 de milioane de dolari în cursul lunii.

Trump l-a depăşit pe Biden în luna mai, când susţinătorii fostului preşedinte au sporit donaţiile în perioada premergătoare condamnării sale din 30 mai pentru fraudă în afaceri, un caz pe care Trump l-a criticat, fără dovezi, ca fiind motivat politic.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Cel mai mare super PAC (organizaţie care nu este legată direct de staful electoral al candidatului şi căreia legea îi permite să colecteze şi să cheltuie sume nelimitate în susţinerea acestuia) care îl susţine pe Trump, cunoscut sub numele de MAGA Inc, a raportat că a strâns peste 22 de milioane de dolari în cursul lunii, inclusiv contribuţii de 5 milioane de dolari din partea proprietarului de hoteluri Robert Bigelow şi a Lindei McMahon, un fost antreprenor de wrestling profesionist.

În ceea ce îl priveşte pe Biden, cofondatorul LinkedIn, Reid Hoffman, a donat 3 milioane de dolari către FF Pac, un super PAC care sprijină eforturile de realegere a preşedintelui, conform unei declaraţii separate depuse la Federal Election Commission.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mallorca, paradisul aglomerat. Turismul record din Spania amenință stilul de viață al localnicilor

Mallorca, paradisul aglomerat. Turismul record din Spania amenință stilul de viață al localnicilor Realitatea din spatele turismului de succes din Spania este una din ce în ce...

JO 2024: Papa Francisc salută puterea unificatoare a sportului

JO 2024: Papa Francisc salută puterea unificatoare a sportului Papa Francisc a salutat duminică puterea unificatoare a sportului, înaintea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la...

Referendum în Ucraina pentru pace? Kliciko avertizează: ‘Ar fi un coșmar, dacă ar trebui să ne luptăm încă doi ani’

Referendum în Ucraina pentru pace? Kliciko avertizează: 'Ar fi un coșmar, dacă ar trebui să ne luptăm încă doi ani' Probabil că Ucraina va fi...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.