Campania lui Trump pentru prezidențialele din 2020, vizată de grup de hackeri iranieni

Publicat:

Un grup de hackeri care pare să aibă legătură cu guvernul iranian a avut ca ţintă o campanie prezidenţială americană, potrivit Microsoft, iar surse citate de Reuters afirmă că este vorba despre campania pentru realegerea lui Donald Trump în 2020, transmite Reuters, potrivit news.ro .

Compania a observat o activitate cibernetică semnificativă a grupului, care a avut ca ţintă şi actuali şi foşti oficiali guvernamentali americani, jurnalişti specializaţi în politica internaţională şi iranieni proeminenţi care trăiesc în afara Iranului, a anunţat Miscrosoft într-o postare pe blog.


Citește și : Erdogan ordonă liderilor AKP să utilizeze automobile Volkswagen Passat

Pe parcursul unei perioade de 30 de zile, între lunile august şi septembrie, grupul, numit “Phosphorous” de către Microsoft, a efectuat peste 2.700 de tentative de a identifica conturile de email ale unor clienţi, iar apoi a atacat 241 dintre acestea.

Surse au declarat pentru Reuters să atacurile par să fi avut legătură cu campania pentru realegerea lui Donald Trump ca preşedinte.

Iranul nu a comentat încă public acuzaţiile.

Atacurile hackerilor pentru influenţarea alegerilor au devenit un motiv de îngrijorare pentru guverne, în special de când agenţiile de informaţii din Statele Unite au ajuns la concluzia că Rusia a desfăşurat o operaţiune pentru perturbarea procesului democratic american în 2016, pentru a-l ajuta pe candidatul republican Donald Trump să devină preşedinte.

Citește și : Un sirian, arestat și deferit justiţiei libaneze pentru comunicaţii cu Israelul

Microsoft a urmărit grupul Phosphorus din 2013, iar în luna martie a anunţat că a primit un ordin judecătoresc să preai controlul asupra a 99 de site-uri utilizate de grup pentru atacuri.

Phosphorus mai este cunoscut şi ca APT 35, Charming Kitten şi Ajax Security Team, potrivit Microsoft.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un bărbat, rănit grav de un rechin pe coasta de est a Australiei

Un bărbat, rănit grav de un rechin pe coasta de est a Australiei Un bărbat a fost rănit grav marţi după ce a fost atacat...

Rechinii din apele de coastă ale Braziliei conțin urme de cocaină în organism

Rechinii din apele de coastă ale Braziliei conțin urme de cocaină în organism Rechinii din apele de coastă ale Braziliei conțin urme de cocaină în...

Cuplu găsit mort după ce a încercat să traverseze cu un iaht Atlanticul

Cuplu găsit mort după ce a încercat să traverseze cu un iaht Atlanticul Cadavrele unui cuplu care a pornit într-o călătorie cu iahtul peste Oceanul...

Sake sustenabil: Un producător din Tokyo foloseşte muzică şi metode moderne pentru a contracara impactul climatic

Sake sustenabil: Un producător din Tokyo foloseşte muzică şi metode moderne pentru a contracara impactul climatic Sunetele blânde produse de un flaut reverberează în spaţiul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.