Campania #MeToo i-a făcut pe tot mai mulţi americani să apeleze la serviciile de asistenţă pe problematica hărţuirii sexuale

Publicat:

Serviciile telefonice americane de asistenţă pe problematica hărţuirii sexuale au primit un număr record de apeluri după ce mişcarea #MeToo a încurajat victimele să solicite ajutor, organizaţiile străduindu-se să facă faţă valului de solicitări, informează miercuri Reuters, conform agerpres.

Apelurile au început să crească odată cu înfiinţarea mişcării, în luna octombrie, iar oamenii erau nevoiţi să aştepte şi trei ore pentru a vorbi cu un specialist de la cel mai mare serviciu de asistenţă, National Sexual Assault Hotline.


Citeşte şi: Un meteorit a căzut lângă Detroit şi a provocat un cutremur – VIDEO

Numărul de apeluri către linia telefonică operată de Rape, Abuse & Incest National Network (RAINN) a crescut cu 25% în noiembrie comparativ cu anul precedent, iar în decembrie, cu 30%, potrivit datelor RAINN. Au fost înregistrate 209.480 de apeluri în 2017, cel mai mare număr anual de la înfiinţarea serviciului, în 1993.

Toamna trecută, Alyssa Milano, cunoscută pentru rolul său din serialul ”Charmed”, a îndemnat femeile care au fost agresate sexual sau hărţuite să posteze hashtagul ”Me Too” ca răspuns la acuzaţiile formulate împotriva mogulului din industria cinematografică Harvey Weinstein.

Weinstein, acuzat de agresiune sexuală de către zeci de femei, a negat că ar fi întreţinut relaţii sexuale neconsensuale. Reuters nu a putut confirma acuzaţiile în mod independent.

La call center-ul naţional, luminile care le semnalizează operatorilor că au apeluri telefonice par să nu se stingă niciodată, spune Celia Gamboa, managerul serviciului de asistenţă telefonică. Aplicaţia de chat, preferata utilizatorilor, era inundată de mesaje, a spus aceasta. Mişcarea #MeToo este menţionată aproape de fiecare dată în mesaje.

Citeşte şi: Un preot pedofil rus, condamnat la 14 ani de închisoare într-un lagăr din Siberia

”Nu s-a întâmplat doar o singură dată”, a precizat Gamboa. ”O să avem parte de un flux similar şi în viitor”.

RAINN şi-a suplimentat personalul cu 40 de angajaţi care au venit în sprijinul celor 200 existenţi şi a sporit procesul de recrutare a voluntarilor, a declarat directorul general Scott Berkowitz, măsură care a contribuit la scurtarea timpului de aşteptare.

Şi Network for Victim Recovery din Washington a înregistrat o creştere a apelurilor referitoare la hărţuire sexuală. Directorul executiv Bridgette Stumpf spune că, din păcate, de cele mai multe ori centrul poate doar recomanda consultanţă juridică pentru situaţiile care nu au implicat violenţă, adăugând că, uneori, o astfel de consultanţă poate fi prea costisitoare pentru multe dintre victime.

Citeşte şi: Un fost agent CIA a fost arestat pentru păstrarea de documente ULTRAsecrete

Rape Crisis Center din Washington acordă consultanţă în aceste zile unui număr de 70 de persoane pe săptămână care caută asistenţă legală, medicală sau psihologică, în creştere de la 30-40 înainte de mişcarea #MeToo, spune directoarea executivă Indira Henard. De asemenea, a fost înregistrată o creştere în numărul de donaţii toamna trecută ca urmare a postărilor despre mişcarea #MeToo.

”Este de cartea recordurilor”, spune Henard. ”Nu cred să mai fi fost o perioadă în istoria noastră când s-a mai vorbit despre violenţă sexuală şi impactul acesteia într-o asemenea manieră”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Doi falşi poliţişti au forţat o tânără să le dea o mică avere

Doi falşi poliţişti au forţat o tânără să le dea o mică avere Doi indivizi, de 35 și 46 de ani din raionul Ocnița, s-au...

Polițiștii de frontieră și carabinierii își vor consolida capacitățile de recunoaștere a obiectelor explozibile

Polițiștii de frontieră și carabinierii își vor consolida capacitățile de recunoaștere a obiectelor explozibile Polițiștii de frontieră și carabinierii își vor consolida capacitățile de recunoaștere...

Raportul Curții de Conturi privind angajamentele asumate în procesul de aderare la UE

Raportul Curții de Conturi privind angajamentele asumate în procesul de aderare la UE Tatiana Șevciuc, Președinta Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), la data...

Dorin Recean face o vizită de lucru în Ceadîr-Lunga

Dorin Recean face o vizită de lucru în Ceadîr-Lunga Prim-ministrul Dorin Recean va întreprinde joi, 4 iulie, o vizită de lucru în municipiul Ceadîr-Lunga, unde...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.