X

Campanie antipoluare la New Delhi: utilizatorii de petarde riscă închisoarea

Persoanele care vor utiliza petarde în timpul festivalului hindus al luminilor, Diwali, ar putea ajunge la închisoare. Măsura face parte din campania antipoluare din New Delhi, potrivit Reuters , informează mediafax.

Cetățenii care vor arunca petarde în New Delhi în timpul festivalului din acest an riscă până la șase luni de închisoare, a declarat miercuri ministrul Mediului. Măsura are scopul de a combate poluarea extremă din timpul iernii.

Citește și : UK, SUA şi Franţa vor ridica la ONU problema dronelor iraniene furnizate Rusiei

Delhi, un oraș cu aproximativ 20 de milioane de locuitori, este cea mai poluată capitală din lume. Nivelul particulelor crește brusc în timpul lunilor de iarnă, când aerul rece reține fumul și praful din mai multe surse.

De generații întregi, petardele fac parte din Diwali, festivalul hindus al luminilor, care se va desfășura săptămâna viitoare în toată India. Autoritățile orașului au interzis vânzarea și utilizarea petardelor în perioada festivalului. De asemenea, au impus măsuri privitoare la controlul arderii deșeurilor și la utilizarea tunurilor antismog și a aspersoarelor cu apă.

Citește și : Menținerea la putere a lui Vladimir Putin e sigură deocamdată, dar riscurile se amplifică

Ministrul Mediului, Gopal Rai, a declarat reporterilor că persoanele care vor fi prinse aruncând petarde vor fi sancționate cu o amendă de 200 de rupii indiene (2,41 dolari) și cu închisoare de până la șase luni.

Comercianții de petarde vor fi pasibili de amenzi de 5.000 de rupii și până la trei ani de închisoare.

Tags: inchisoareIndiaNew Delhipoluare
Categorii: Știrile zilei