Campanie de testare în masă a sute de tineri pentru depistarea COVID-19 la Madrid

Publicat:

Autorităţile sanitare din Madrid au demarat miercuri o campanie de testare în masă a sute de tineri pentru depistarea COVID-19, în centre amplasate în universităţi, pentru a depista purtătorii asimptomatici într-una dintre comunităţile cu cea mai ridicată rată de transmitere, informează Reuters, potrivit agerpres.  

Întrucât Spania se confruntă cu un al treilea val de infectări, autorităţile au făcut apel la tineri pentru a merge la centrele improvizate amplasate în campusurile a nouă universităţi şi a realiza un test rapid antigen.


Citește și : Donald Trump a plecat pentru ULTIMA DATĂ de la Casa Albă

Jesus Jimenez, de 21 de ani, a cărui bunică a murit din cauza coronavirusului pe când se afla într-un azil de bătrâni, a efectuat un test la Universitatea Rey Juan Carlos din Mostoles, un oraş-satelit la sud-vest de Madrid.

”Lucrurile arată sumbru. Mi-e teamă că mă voi afla într-o situaţie similară cu cea din primul şi al doilea val”, a spus el, după ce a primit un rezultat negativ.

Jimenez a făcut apel la tineri să acţioneze responsabil pentru a reduce numărul infectărilor, dar a deplâns absenţa întâlnirilor cu apropiaţii ca urmare a pandemiei.

Citește și : Franța vrea controale sanitare la frontierele din interiorul UE

”Mi-e dor de senzaţii: bucuria de a merge pe stradă, de a putea îmbrăţişa, de a putea săruta, mi-e dor de rudele care nu mai sunt acum printre noi”, a spus acesta, îndemnând tinerii să se vaccineze pe cât de repede posibil.

Incidenţa la nivel naţional în Spania a virusului, potrivit statisticilor din ultimele 14 zile, a atins miercuri un nou maxim, de 736 de cazuri la 100.000 de locuitori, şi 790 de cazuri în Madrid. Cifrele au depăşit pragul de 1.100 de cazuri la 100.000 de locuitori în grupa de vârstă 15-24 de ani.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă Autoritățile Republicii Moldova sunt determinate să mențină stabilitatea macrofinanciară, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.