Campanie electorală înecată în sânge: 24 de candidaţi au fost ucişi!

Publicat:

Campanie electorală înecată în sânge: 24 de candidaţi au fost ucişi!

Un candidat la alegerile municipale din statul mexican Guerrero (sud) a fost împuşcat mortal miercuri, în ultima zi de campanie, a indicat guvernatoarea acestui stat victimă a violenţi crimei organizate, transmite AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Candidatul la funcţia de primar al oraşului Coyuca de Benitez, Alfredo Cabrera, se plimba printre susţinătorii săi când un individ l-a împuşcat de mai multe ori în spate, potrivit unei înregistrări video publicate de presa locală, printre care portalul de informaţii Quadratin Guerrero.


Vezi şi: VIDEO – Directoarea unei grădiniţe a fost arestată pentru corupţie – Stiripesurse.md

Acesta este al 24-lea candidat asasinat de la începutul campaniei pentru alegerile prezidenţiale, legislative, regionale şi locale care vor avea loc duminică, 2 iunie, potrivit datelor oficiale.

Campanie electorală înecată în sânge: 24 de candidaţi au fost ucişi!

Guvernul mexican numărase 22 de candidaţi ucişi, înaintea celui de miercuri din statul Guerrero şi unui alt candidat asasinat marţi în statul Morelos, la sud de Ciudad de Mexico.

Cartelurile drogurilor şi alte organizaţii criminale încearcă să “impună candidaţi” la alegerile locale, a declarat pentru AFP procurorul pentru infracţiuni electorale din statul Michoacan (vest), Victor Serrato.

Modul de operare este mai mult sau mai puţin acelaşi: “criminalii aleg un candidat” şi le fac cunoscut celorlalţi că “nu au dreptul” să candideze.

Guvernul a anunţat desfăşurarea a 27.000 de militari şi membri ai Gărzii Naţionale pentru a asigura duminică securitatea secţiilor de votare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău în apropierea localității Coșcodeni din...

Caz tragic la Criuleni. Un bărbat s-a înecat într-un lac de acumulare a apei pentru irigare

Caz tragic la Criuleni. Un bărbat s-a înecat într-un lac de acumulare a apei pentru irigare Un bărbat de 38 de ani a decedat după...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.