Campanie electorală inedită în Indonezia: Președintele a recurs la holograme

Publicat:

Preşedintele indonezian Joko Widodo, aflat în campanie electorală, a recurs la holograme pentru a-şi multiplica prezenţa în vastul arhipelag şi pentru a combate ”ştirile false” înainte de scrutinul prezidenţial din luna aprilie, relatează joi AFP, potrivit Agerpres.

Joko Widodo (57 de ani), care candidează pentru un nou mandat, a recurs la această soluţie tehnologică pentru a-şi promova programul, precum şi pe candidatul său pentru postul de vicepreşedinte, a indicat echipa sa de campanie.


Citește și : PANICĂ în capitala statului Bangladesh: Zeci de oameni se aruncă pe geamuri, după ce un INCENDIU uriaș a cuprins o clădire de birouri (VIDEO)

Campania high-tech, care proiectează imagini 3D cu candidaţi, se concentrează pe provinciile cele mai populate din Java occidentală, orientală şi centrală.

Peste 190 de milioane de alegători sunt chemaţi la urne pe 17 aprilie pentru a alege între Joko Widodo şi adversarul său Prabowo Subianto, precum şi dintre miile de candidaţi pentru parlamentul naţional şi adunările regionale din ţară.

Îmbrăcat în cămaşă albă, în blugi şi cu bascheţi, holograma preşedintelui Widodo le reaminteşte astfel alegătorilor progresele economice realizate în timpul mandatului său.

El dezminte zvonurile şi ”ştirile false” care îl descriu constant drept un chinez comunist sau care pun la îndoială credinţa sa musulmană. ”Vă asigur că acestea sunt calomnii, minciuni”, afirmă astfel holograma.

Indonezia, care are cea mai mare populaţie musulmană din lume, se confruntă cu o inflaţie de ştiri false şi de campanii de dezinformare pe reţelele sociale înainte de alegeri.

Citește și : Parlamentul britanic va dezbate pe 1 aprilie petiţia populară de anulare a Brexit-ului

Ultimele sondaje arată un avans confortabil de circa 20 % pentru Widodo, faţă de adversarul său Subianto, care a fost deja învins în 2014.

Liderul indonezian este considerat a fi primul politician din ţară care foloseşte această tehnologie. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi premierul indian Narendra Modi au recurs şi ei la această tehnologie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce este tulburarea alimentară. Experiențele traumatizante cu mâncarea

Ce este tulburarea alimentară. Experiențele traumatizante cu mâncarea Persoanele cu ARFID își limitează adesea mâncarea prin preferințe senzoriale sau texturale. Când Hannah avea 7 ani, le-a...

Medicii ar putea folosi temperatura facială pentru diagnosticarea ușoară a bolilor metabolice

Medicii ar putea folosi temperatura facială pentru diagnosticarea ușoară a bolilor metabolice O nouă metodă de diagnosticare a bolilor metabolice ar putea revoluționa medicina. Cercetători...

Satelitul lui Jupiter fierbe la propriu. Astronomii au observat lacuri de lavă pe Io – Luna celei mai mari planete din sistemul nostru solar

Satelitul lui Jupiter fierbe la propriu. Astronomii au observat lacuri de lavă pe Io - Luna celei mai mari planete din sistemul nostru solar Jupiter ascunde...

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe Regizorul Benoit Jacquot a fost inculpat miercuri pentru violarea actriţelor Julia Roy, în 2013, şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.