Campanie în Marea Britanie ce vizează plantarea masivă de copaci

Publicat:

Sute de mii de britanici s-au înscris pe internet pentru a participa la o campanie ce vizează plantarea masivă de copaci în vederea limitării efectelor negative provocate de modificările climatice, au anunţat duminică reprezentanţii asociaţiei ecologiste Woodland Trust, citaţi de Press Association, potrivit agerpres.

Asociaţia britanică a lansat campania “Big Climate Fightback” în luna septembrie, după eşecurile repetate suferite de Guvernul Marii Britanii în tentativele sale de a-şi atinge obiectivele stabilite prin programe de reîmpădurire.


Citește și : Şaptesprezece morţi în urma prăbuşirii unui avion de mici dimensiuni în estul Congo

După lansare, sute de mii de britanici s-au înscris în această campanie, angajându-se să planteze copaci în ziua de 30 noiembrie sau în jurul acestei date calendaristice, au precizat reprezentanţii asociaţiei.

Sute de grupuri comunitare, companii şi şcoli şi-au înscris în agendele lor de lucru astfel de evenimente, iar numeroşi cetăţeni privaţi au promis că vor planta copaci în curţile şi grădinile lor. De asemenea, Woodland Trust va organiza plantări de copaci în întreaga ţară.

În total, aproape 1 milion de arbori vor fi plantaţi în cadrul campaniei.

Campania are obiectivul de a stimula ratele scăzute de reîmpădurire, în contextul în care în Anglia doar 1.420 de hectare au fost reîmpădurite în ultimul an, o suprafaţă mult mai mică decât obiectivul anunţat – 5.000 de hectare pe an – de Guvernul britanic.

Citește și : Discuțiile dintre Ucraina și FMI vor continua în săptămânile următoare

Comitetul pentru modificări climatice, un organism cu rol consultativ şi asociat Guvernului de la Londra, a avertizat în legătură cu necesitatea unor creşteri substanţiale ale ratelor de reîmpădurire dacă Marea Britanie doreşte să îşi respecte angajamentele luate în privinţa contribuţiei sale la limitarea modificărilor climatice până în 2050.

Principalul eveniment ce va fi organizat de Woodland Trust în cadrul acestei iniţiative va avea loc în Mead, o localitate din comitatul Derbyshire aleasă pentru a găzdui Pădurea Tinerilor (Young People’s Forest). În acea zonă vor fi plantaţi 15.000 de copaci pe 30 noiembrie, iar la eveniment vor participa peste 1.000 de persoane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.