X

Campioana olimpică la box algeriană Imane Khelif, aclamată de mulţime în regiunea sa natală

Campioana olimpică la box algeriană Imane Khelif, aclamată de mulţime în regiunea sa natală

Campioana olimpică la box algeriană Imane Khelif, care s-a aflat în centrul unei controverse privind genul său la Jocurile Olimpice de la Paris, a fost aclamată de o mulţime imensă la Tiaret, la revenirea sa în regiunea natală, informează AFP.

Mii de persoane s-au înghesuit, vineri seară, pe străzile din centrul oraşului de aproximativ 200.000 de locuitori, la 340 km sud-vest de Alger, pentru a o întâmpina după titlul cucerit la Paris, potrivit stiripesurse.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Aflaţi încă de dimineaţă în împrejurimile sediului prefecturii din Tiaret, o regiune rurală semi-aridă, suporterii au explodat de bucurie la apariţia ei, în timp ce campioana şi-a făcut apariţia într-un autocar imperial, escortat de vehicule ale jandarmeriei.

În strigătele “Imane Khelif” şi sloganul “unul, doi, trei, trăiască Algeria!”, fanii au ovaţionat-o pe eroina lor, înconjurată de membri ai familiei.

“A fost o primire călduroasă pe care am primit-o azi. Toţi algerienii şi algerienele au dreptul să se bucure şi să profite”, a declarat tânăra de 22 de ani.

“Chiar şi preşedintele Republicii este în realitate primul suporter al lui Imane Khelif, ceea ce demonstrează că statul şi poporul sunt în spatele acestui sport. Eu sunt convins că sportul este un mesaj pentru popoare”, a adăugat campioana.

O anchetă a fost deschisă marţi în Franţa după o plângere pentru hărţuire cibernetică agravată depusă de pugilista algeriană Imane Khelif, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice şi victima unei polemici privind genul ei, conform Parchetului din Paris.

Pugilista algeriană Imane Khelif, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Paris la cat. 66 kg, a depus plângere pentru hărţuire cibernetică agravată după ce a fost victima unei polemici privind genul său.

Citește și: Poliția înăsprește măsurile de control pe întreg teritoriul țării pentru a responsabiliza șoferii

La trei ani după participarea la Jocurile de la Tokyo, unde prezenţa sa nu a suscitat nicio polemică, Khelif s-a regăsit în centrul unei controverse legate de genul său, pe fondul conflictului dintre CIO şi Federaţia Internaţională a Boxului Amator, care a exclus-o de la Campionatele Mondiale de anul trecut.

Tags: Imane KhelifJocurile olimpiceparisTiaret
Știrile zilei