X

Canada: Un bărbat care a încercat să înjunghie un soldat aflat la post în faţa Parlamentului a fost arestat

Poliţia canadiană a arestat luni un bărbat care a încercat să înjunghie un soldat aflat la post în faţa Parlamentului federal din Ottawa, au relatat media locale, preluate de AFP, conform agerpres.

“Datorită reacţiei rapide a soldaţilor noştri, a GRC (poliţia federală) şi a Serviciului de protecţie parlamentară, ameninţarea potenţială a fost identificată şi neutralizată”, a declarat pentru ziarul Ottawa Citizen un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, precizând că “nimeni nu a fost rănit în cursul incidentului”.

Citește și : Suedia: Risc extrem de noi incendii din cauza caniculei

Înarmat cu un cuţit, bărbatul a fost arestat cu puţin timp după ora locală 10.15 (14.15 GMT) în faţa Parlamentului, la momentul schimbării gărzii, a precizat sursa citată.

Poliţia din Ottawa a deschis o anchetă, a adăugat Ministerul Apărării, precizând că “orice alt comentariu în acest moment ar fi inadecvat”.

În octombrie 2014, un tânăr canadian a asasinat un soldat în Parlamentul din Ottawa, fiind apoi împuşcat mortal în instituţia federală.

Citește și : Turcia: 43 de indivizi suspectați de apartenență la organizația teroristă Stat Islamic au fost arestați

Cu două zile mai devreme, un canadian din provincia Quebec radicalizat şi apropiat de mişcarea islamistă a ucis un militar lovindu-l cu autovehiculul său. A fost la momentul respectiv primul atac cu caracter jihadist din Canada, notează AFP.

Tags: GRCOttawapolitiasoldat
Categorii: Știrile zilei