Canada : guvernul canadian a acceptat “un cadru pentru un nou parteneriat trans-Pacific complet şi progresist” fară SUA

Publicat:

Ministrul canadian al comerţului, François-Philippe Champagne, a salutat sâmbătă “mari progrese” realizate pentru a relansa un vast acord de liber schimb Asia-Pacific (TPP) care era ameninţat după ieşirea brutală a Statelor Unite din acord anunţată de Donald Trump, relatează agerpres .

Într-un mesaj pe Twitter publicat sâmbătă dimineaţă, François-Philippe Champagne a declarat că guvernul său a acceptat “un cadru pentru un nou parteneriat trans-Pacific complet şi progresist” după mai multe zile de negocieri aprinse între cele 11 ţări în cauză, reunite la Danang în Vietnam.


Citiți și : Yemen : Două raiduri aeriene au avut loc asupra clădirii Ministerului Apărării la Sanaa

Delegaţia Canadei a precizat într-un comunicat că, totuşi, “rămân în suspans un anumite număr de probleme”.

Acest progres în crearea unui TPP cu 11 ţări a intervenit la o zi după discursul preşedintelui american, Donald Trump, care a subliniat că America nu va mai semna “mari acorduri care o leagă de mâini şi o obligă să renunţe la suveranitatea sa”.

Văzut ca o contrapondere la influenţa tot mai mare a Chinei, acest tratat a fost semnat în 2015, după aspre negocieri, de 12 ţări din zona Asia-Pacific reprezentând 40% din economia mondială.

Şefii de stat ai ţărilor din Asia-Pacific (APEC) sunt reuniţi cu începere de vineri pentru un summit de două zile la Danang, oraş de coastă din centrul Vietnamului.

APEC, ale cărei 21 de state reunesc 40% din economia mondială, numără diverse ţări ca Rusia, Peru sau Papua Noua Guinee.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

150 de tineri moldoveni vor avea burse de 1000 de euro

150 de tineri moldoveni vor avea burse de 1000 de euro Tinerii din Moldova, care vor studia în domeniul energiei, pot beneficia de burse de...

Pacificatorii moldoveni al Armatei Naţionale și-au început activitatea de menținere a păcii KFOR din Kosovo

Pacificatorii moldoveni al Armatei Naţionale și-au început activitatea de menținere a păcii KFOR din Kosovo Pacificatorii moldoveni din cel de-al 21-lea contingent al Armatei Naţionale...

Ani grei de închisoare pentru un cuplu condamnat pentru trafic de persoane şi exploatare sexuală

Ani grei de închisoare pentru un cuplu condamnat pentru trafic de persoane şi exploatare sexuală Un bărbat și o tânără au fost condamnați la 18...

Rușii sapă tranșee în jurul centralei nucleare din Zaporojie pe care au capturat-o – studiu

Rușii sapă tranșee în jurul centralei nucleare din Zaporojie pe care au capturat-o - studiu Soldații ruși sapă tranșee în apropierea centralei nucleare din Zaporojie...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.